Ea și El

Dintre toate femeile lumii

Istoria iubirii și a admirației mele pentru Mihaela Miroiu are 100 de capitole și toate vorbesc, nerușinat și splendid, numai despre mine. Despre uimirea și despre devenirea mea. Despre strădaniile mele de a mă scutura de frici și de neputințe. Despre cum am învățat de la ea și mi-am depășit limitele. Despre cum am căzut, convinsă că nu mai pot, în maratonul elaborării cercetării mele doctorale, și cum îndrumările sale generoase și atente m-au ridicat și m-au obligat în cel mai nobil fel cu putință să merg până la capăt. Despre mărturisirile mele de taină, înțelese cu atâta blândețe și cuprindere. Despre descoperirea faptului că mă simt cu adevărat aleasă, atunci când ea mă tratează ca pe egalul său. Despre felul în care m-a reînvățat să râd, cu umorul său fin și elegant. Despre puterea de a-mi păstra dragostea pentru partenerul meu luând ca model iubirea fără sfârșit pentru partenerul său.

Datorită Mihaelei Miroiu am învățat să mă iubesc pe mine și datorită ei am aflat cine sunt. Datorită ei am crescut și m-am înălțat peste neputințe. Datorită ei m-am vindecat de frici și de rușini. Datorită ei m-am dezbărat de judecăți, de ranchiuni și de critici. Datorită ei am devenit cetățeană a lumii și locuitoare a splendidei patrii a toleranței și speranței. Datorită ei am făcut cel mai valoros pas al pregătirii mele academice și am dobândit titlul de doctor. Datorită ei m-am întors la miezul meu de lumină și de credință.

Mihaela Miroiu​ este și va fi mereu modelul meu de frumusețe și de curaj, de bunătate, de generozitate, de umor, de umanitate. E femeia care crește oameni, zeița care vindecă suflete, profesoara care predă cele mai de preț lecții ale demnității și ale iubirii, nu doar când este la catedră. Citește mai departe…