Ea și El Jurnalul Valentinei

Despre iubire

De ce? Pentru că iubirea este cea mai puternică forță din univers.

Iubirea este Dumnezeu și Dumnezeu este iubire.
Vrem sau nu să acceptam, iubirea este singura energie din univers pe care oamenii nu o pot controla.
Iubirea poate să distrugă ura, frustrarea, lăcomia, egoismul, răutatea conștientă sau/și inconștientă; fiind cea mai puternică energie pozitivă, poate să ”dizolve” orice energie negativă care ne mâhnește sufletul; un suflet măcinat e un suflet bolnav; iar boala, cum am mai spus, apare întâi la nivel energetic, apoi ne atacă fizic.
Și atunci de ce nu ne vindecăm prin iubire de tot ce este negativ? Poate pentru că nu suntem (încă) pregătiți să acceptăm că e un mecanism atât de puternic, la îndemâna oricărei ființe umane.
M-am întrebat adesea ce m-a determinat de-a lungul timpului să fac fapte bune, să zâmbesc, să fac oamenii să zâmbească, să mă bucur de viață, să mulțumesc când se întâmplă ceva frumos, să rezist provocărilor, dar și să accept că răul e parte din univers și nu trebuie să ne domine. Răspunsul este simplu: iubirea.

Fie că iubim o persoană, o floare, o stare care ne bucură, natura, divinitatea…..e energia pozitivă care ne ține în viață, ne dă putere, ne face să vedem partea bună a lucrurilor, ne dă o stare de bine și ne ajută să ne ridicăm atunci când picăm.
Valentina_PelinelIubirea e peste tot în jurul nostru, fie că acceptăm sau nu să o primim și deopotrivă să o oferim.
Ca viitoare mamă, îmi pun multe întrebări vis -a-vis de ceea ce e mai bine pentru bebelușul care urmează să vină pe lume; am citit mult, am pus multe întrebări altor mame și multor doctori și mă gândesc adesea ce pot să mai fac să îi fie bine, în măsura în care poate să depindă de mine… care e pampersul perfect, ce vaccin i-aș face, ce cărți să îi citesc, cât de des și pe ce ton să îi vorbesc…. și am realizat că, în primul rând, nou născutul are nevoie de iubire! De Iubirea mamei lui, mai ales în primele luni de viață când se adaptează la mediul extrauterin.

Iubirea e un drog permis. Se spune că atunci când te indrăgostești de o persoană, unele chimicale îți invadează creierul.
Am spus într-un material trecut că dacă aș avea puteri supranaturale, aș vindeca oamenii de boli, dar nu și de suferința provocată de iubire.Pentru că nu poți să fugi din calea iubirii, nu poți să vindeci de iubire, ci prin iubire.
Eu iubesc viața, cu bune și cu rele și am conștientizat că iubirea e antidotul suprem, hrana ideală pentru trup și suflet, forța supremaăpe care nu ți-o poate lua nimeni.

DAR să nu uităm că întâi de toate, trebuie să te iubești pe tine! Dacă nu există iubirea de sine, nu ai cum să iubești pe oricine altcineva sau orice altceva și nu vei ști nici să primești iubire.
Nu am făcut nici o descoperire inedită, ci e vorba de conștientizare și acceptare.
Cine nu iubește pe cineva sau ceva și cine nu a fost iubit?
Dragii mei, să lăsăm ce e negativ deoparte și să ne tratam prin iubire.
E la îndemâna oricui să iubească și să se lase iubit, să accepte că viața, cu suișuri și coborâșuri, e foarte frumoasă iar iubirea e peste tot, e hrană pentru sufletul fiecăruia dintre noi.
Când avem de ales în viață, să alegem iubirea. Nu poți da greș!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.