Sănătate

Despre sâni, fără perdea!

Cu siguranță, nu numai femeile de 10, ci și bărbații de prin preajma lor se vor înghesui să citească rândurile de față. Căci nicio altă parte a corpului femeii nu a fost atât de des băgată în seamă de artiști, de scriitori, poeți și , până la urmă, de oamenii de rând, precum sânii unei femei. Dar ia să vă întrebăm noi, câte lucruri știți, de fapt, despre ceea ce noi, femeile ascundem în sutien? Bine, bine, în afara unor informații primare , cum ar fi : sânii sunt frumoși, atrăgători și reprezintă uneori o armă mult mai eficientă decât toate celelalte arme adevărate la un loc.
V-ați întrebat vreodată care este greutatea medie a unor sâni? Dar cât cântăresc cei mai grei sâni din lume? Știați că sânii își modifică neîncetat forma ? Și că, până și bărbații mai recurg câteodată la operațiile estetice, pentru a-și modela sânii? Tineți-vă bine, în cele ce urmează veți afla multe lucruri noi despre sânii voștri, cei de toate zilele!
Știați , bunăoară, că dintre toate mamiferele, numai femeile beneficiază de sâni pe toată durata vieții? Tuturor  celorlalte mamifere li se dezvoltă sânii numai atunci când așteaptă pui, iar imediat ce încetează să mai alăpteze, sânii lor dispar. Potrivit ” Huffington Post” acest lucru a condus de fapt la “îndreptarea” omului , în cadrul procesului de evoluție , astfel încât bazinul s-a bombat spre exterior, iar poziția aplecată a corpului a fost înlocuită de sânii permanenți.
În ceea ce privește greutatea sânilor, revista americană online ” Marie-Claire” specifică 499 de grame ca fiind greutatea unor sâni de mărime medie, aceștia conținând 4-5% din totalul grăsimii corporale.

ando5
Să pătrundem acum în Cartea recordurilor. Nicoleta Luciu, în perioada sa de glorie, era mic copil pe lângă posesoarea celor mai mari sâni din lume, Annie Hockins-Terner, care a pătruns în celebra carte a lui Guinness cu perechea sa de sâni având circumferința de 178 cm! Adică mai mare chiar decât înălțimea majorității dintre dvs! Să nu credeți că Annie a fost din cale-afară de fericită ca urmare a acestui “dar divin”! Dimpotrivă, viața sa a fost un adevărat calvar! Imaginați-vă cum este să vă atârne sâni care cântăresc aproape 50 de kilograme.
Un alt lucru pe care trebuie să-l știți este că nu există nicio legătură între mărimea sânilor și cantitatea de lapte produsă, și , respectiv capacitatea de a alăpta. Se întâmplă frecvent ca mămici foarte  “bine dotate” să se plângă că nu au cu ce să-și alăpteze pruncii și, dimpotrivă, femei firave, cu sânii extrem de mici, să aibă lapte din belșug și să alăpteze chiar și câte un an întreg!
În continuare, despre legătura dintre sâni și orgasm.  Stimularea sfârcurilor ajută, indiscutabil, la atingerea orgasmului. Potrivit aceluiași “Huffington Post”, stimularea sfârcurilor, la fel ca și stimularea clitoridiană, activează acea parte a creierului care este răspunzătoare de emoție și excitare. Când se ati ge pragul de sus al excitării, creierul eliberează hormonul numit ” oxitocina”, așa numitul hormon al fericirii. In consecință, apare orgasmul!

ando11

Să aruncăm acum o  privire în ograda chirurgiei plastice. Statisticile arată că, în anul 2008, în SUA, peste 300.000 de femei și-au făcut operații de reconstrucție a sânilor. In același an, aceleași statistici arată că la chirurgia plastica a sânului au apelat și…18.000 de bărbați! Spre deosebire însă de femei, aceștia nu și-au mărit sânii ci, dimpotrivă, și i-au micșorat, eliminând grăsimea în exces.
Ultimul paragraf al prezentului articol se referă la măsura pe care o avem la sutien. Poate nu știați , dar, într-o lună, mărimea sânilor se modifică uneori chiar și cu câte o măsură întreagă . În timpul menstruației volumul sânilor crește ( odată cu creșterea nivelului hormonilor prolactină și progesteron) . Aceeași creștere, uneori mult accentuată, se constată și în timpul sarcinii. Nu de puține ori, viitoarele mămici sunt de-a dreptul încântate de dimenisunile apetisante  pe care le- au dobândit sânii lor, în timpul sarcinii! Din păcate însă, de multe ori, efectul dispare, odată cu nașterea..spre dezamăgirea, în primul rând, a soților!

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.