Femei de 10 Răscolind internetul

De ce minţim?

sanda ladosi

Iată un subiect controversat care crează multe dispute. Așa cum v-am obișnuit am căutat păreri legate despre acestă problemă (Allwomenstalk.com) și am oscilat intre puțină psihologie, ceea ce mi s-a părut mult prea tehnic, și părerea unei fete (Lauren Chadwick, studentă, activă pe acest site), care reprezintă o categorie mai largă de femei ce invocă propria experiență. Posibil ca in experiența fiecăreia dintre noi să regăsim, în cele de mai jos, măcar cîteva elemente care ni se potrivesc.
De mințit, mințim cu toții, cam tot timpul! Știm că produce efecte negative si totuși de ce o facem? Unii experți consideră că, de fapt, SINELE nostru  încearcă să arate bine în fața celorlalți.”E strâns legat de stima de sine” explică psihologul Robert Feldman de la Universitatea din Massachusetts. Când o persoană simte că stima de sine este amenințată, începe să mintă la un nivel ridicat. Nu toate minciunile însă fac rău. Uneori o minciună chiar ne protejează de răutăți viața privată, pe noi înșine și pe ceilalți, spun cercetătorii. Pe de altă parte, lauda de sine și minciuna, făcute în numele tactului și al politeții,  pot fi clasificate ca fiind puțin neserioase. În schimb minciuna cruntă, atunci când se omite adevărul sau se afirmă ceva cu totul și cu totul fals,  poate face un rău real, poate coroda încrederea – un important element în viața noastră.
Lauren Chadwick vorbește despre 7 minciuni comune pe care le spun bărbații femeilor și pe care, din păcate, de multe ori alegem să le credem…
Adevărul ar trebui să fie cel mai important element într-o relație și totuși există minciuni obișnuite pe care bărbații le spun femeilor și pe care nu le comentăm sau pentru care nu cerem socoteală,  deși poate că ar trebui. Poate că vrem să credem ceea ce ni se spune sau, pur și simplu,  nu dorim să insultăm pe nimeni, sugerând că nu ar fi adevărat ceea ce susține. E important să crezi că bărbatul tău a fost onest,  așa că iată cîteva minciuni comune, pe care ar trebui să le analizezi.

1. Prietenele tale sunt grozave!
„Draga mea, bineînțeles că îmi plac prietenele tale”…spune el zâmbind într-un efort real de a fi convingător. Este una din cele mai comune minciuni spuse de bărbați femeilor deoarece în mod frecvent oamenilor nu le plac prietenii partenerilor, dar nu vor să îi supere, nu vor să strice pacea cuplului spunând așa ceva.

2. O să fac în curând…
Femeile sunt cunoscute ca fiind cicălitoare iar bărbații pentru faptul că nu fac lucrurile pe care promit că le vor face, iar asta poate fi o combinație letală. Soțul îți promite că tunde pajiștea sau că montează niște rafturi săptămâna viitoare,  când de fapt nici nu are în intenție să facă așa ceva, ci vrea doar să îți închidă gura.
pinocchio

3. Cea mai grozavă femeie pe care a avut-o.
Cele mai multe minciuni le spun bărbații înainte de a ajunge…. în dormitor. Marea lor majoritate le spun femeilor că sunt de departe cele mai bune în pat față de oricare cu care au mai fost, asta dacă sunt întrebați deschis. Minciuni ca acestea sunt spuse pentru a ne face să ne simțim bine dar pot să îți pună o limitare a vieții tale sexuale, devenind dificil să discuți ulterior lucruri pe care ai dori să le schimbi,  din vreme ce ai susținut că totul ar fi în esență perfect.

4. Arăți grozav!
„Bineînțeles că rochia aia nu te face să arăți grasă, draga mea” – zice el, știind că dacă ar spune altceva, ar intra într-o mare încurcătură.
Dacă totuși arăți rău în ceva și dacă un bărbat te convinge de contrariu, chiar poți să îl învinovățești de minciună,el nedorind de fapt nici în ruptul capului să îți rănească sentimentele.

5. Ești cea mai tare.
Cele mai multe minciuni spuse de bărbați sunt strâns legate de egoul lor și poate în multe cazuri se conving singuri că așa ceva este adevărat. Bărbații pot deseori minți cu privire la inteligența lor, în special când au în fața lor femeia pe care o plac și de care le e teamă că ar putea fi mult mai inteligentă decât ei.

6. Nu am putut să te sun deoarece…
Bărbații pot găsi foarte des scuze pentru a nu fi putut să te contacteze,  sau pur și simplu, pentru a nu putut fi deranjați, din nu știu ce motive. Să stai departe de acest tip de bărbat,  căruia i se descarcă mereu telefonul sau nu are niciodată semnal. E clar că nu încearcă decât să te evite.

7. O să fie bine.
Tu ai rămas fără bani iar el e pe cale să își piardă serviciul. El poate disimula pentru mult timp că ar fi așa: pe de o parte, vrea să te protejeze, iar pe de altă parte, e conștient că adevărul îl poate transforma dintr-o persoană cu o viață îmbelșugată într-una cu probleme financiare, ceea ce ar dăuna profund egoului său.
Potrivit experienței lui Lauren, acestea ar fi in esență cele mai comune minciuni pe care bărbații le spun femeilor,  iar faptul că ele sunt așa frecvente, este pentru că noi alegem să le credem. Ce minciună ți-a spus vreodată vreun bărbat care să te facă să leșini după el, chiar de la începutul relației? Asta nu o să afli, poate, niciodată. Și asta pentru că nu vom ști niciodată cu adevărat ce se ascunde în mintea celui de lângă noi,  nici la începutul unei relații și nici în derularea ei,din păcate.Excepțiile nu le discutăm. Dar…oare există ele?…

Etichete