banner marshal garden
Ea și El

Cum trecem peste trădare?

Foto: kimwaggoner.com

Iartă! Nu pentru că cei care au greşit merită, ci pentru că tu meriţi să fii liniştită. La început nu va fi uşor să îi ierţi pe cei care te-au rănit în trecut, dar este absolut necesar pentru a te vindeca emoţional de rănile pe care ţi le-au produs – este sfatul lui Eckhart Tolle, autorul cărţii Puterea prezentului.

Iată care sunt cei 5 paşi pe care Eckhart Tolle, unul dintre cei mai cunoscuţi învăţători spirituali îi recomandă:

1. Nu încerca! Doar fii prezent!

Chiar dacă stabilirea scopurilor este parte din viaţă, nu uita, în încercarea de a le atinge, să trăieşti în prezent. Trebuie să accepţi unde te situezi în momentul de faţă, înainte de a începe să lucrezi la iertare. Nu te stresa de distanţa care există între conştiinţa ta şi iertarea celorlalţi. Doar fă un pas şi rămâi prezent în fiecare fază a procesului.

Când renunţi la nevoia de a încerca, îi permiţi firii tale să iasă la suprafaţă aşa cum este ea în realitate, fără efort. Ai încredere în tine şi aminteşte-ţi că ai un potenţial spiritual. Aşa cum nu ar trebui să păstrezi supărarea, nu ar trebui nici să îţi provoci mai multă suferinţă criticând progresele pe care le faci. Trage aer în piept şi aminteşte-ţi că valorezi mai mult decât crezi.

2. Nu te indentifica cu nici un gând! Doar observă-le în linişte.

femeieNe provocăm un rău inutil ataşându-ne de gândurile noastre în loc să le urmărim atent. Ego-ul nostru vrea întotdeauna să deţină controlul. Aşadar, aici este cheia. Să facem un pas în spate. Nu trebuie să încercăm să eliminăm sau să schimbăm ceea ce gândim. Doar să devenim conştienţi de gândurile noastre.
Organizaţia de Ştiinţă Naţională a estimat în urmă cu câţiva ani că o persoană are în jur de 70.000-80.000 de gânduri pe zi, 80% dintre acestea sunt negative şi 95% se repetă. Ceea ce înseamnă că mai mult ne reamintim decât gândim efectiv. Pentru a avea mai multe gânduri constructive trebuie să ne abţinem de la a le cataloga ca fiind bune sau rele. Sunt doar gânduri care vin şi pleacă. Nu poţi controla ce este în mintea ta, dar poţi controla reacţia ta la ele.

3. Oferă-le dragoste celor care te-au rănit. 

“Întunericul nu poate fi alungat de întuneric. Numai lumina poate. Ura nu poate fi alungată de ură. Doar dragostea poate” – Martin Luther King, Jr.

Dacă doreşti răul celorlalţi, nu faci decât să te distrugi pe tine, în final. Când emiţi energii negative în Univers, îţi scazi propria vibraţie. Atragi ceea ce eşti. Căutând răzbunare nu faci decât să accentuezi durerea pe care o simţi. Nu te vei elibera până nu te vei înconjura de iubire, aşa că trebuie să îi iubeşti pe cei care te-au făcut să suferi, oricât de greu ţi-ar părea.

Nu trebuie să faci asta peste noapte, dar cu paşi mici poţi să creşti iubirea din inima ta, care în final va aduce rezultate pozitive.

4. Concentrează-te să devii cea mai bună variantă a ta

“Oamenii răniţi, rănesc oameni, oamenii vindecaţi, vindecă.”

femei2Oricât de simplu este acest concept, agitaţia de zi cu zi ne face să uităm de el. Atât de multă suferinţă există pe această lume, pentru că oameni care au fost răniţi, ţin suferinţa vie şi o transmit altora. Pentru a evita să răspândim această boală a minţii şi a sufletului, acceptă că îţi poţi controla emoţiile şi ceilalţi nu te pot influenţa negativ decât dacă tu le permiţi. Concentrează-ţi toată energia, nu spre a îi doborî pe ceilalţi, ci să te ridici şi întăreşti pe tine.

5. Ţine minte! Să cauţi perfecţiunea este nerealistic.

Trăim într-o lume în care oamenii greşesc, şi o fac des. Unele greşeli au consecinţe mai mari, altele mai mici, multe sunt accidentale, nu făcute cu intenţie. Toţi ne dorim să supravieţuim, şi cei mai mulţi dintre noi nu le dorim răul celorlalţi. Toţi înotăm în aceeaşi mare şi toţi ne luptăm cu aceiaşi curenţi. Toţi încercăm să ne păstrăm capul la suprafaţă, dar, uneori ne afundăm în acest test al vieţii. Asta înseamnă că trebuie să fim pedepsiţi că am eşuat o dată? Permite-ţi-le oamenilor să greşească şi să crească. Încercaţi să vă amintiţi că şi voi aţi făcut cândva, probabil, aceeaşi greşeală.

Îi poţi ierta mai uşor pe ceilalţi dacă îţi aminteşti că ei, ca şi tine sunt oameni şi sunt vulnerabili la aceleaşi greşeli şi piedici care apar în viaţă.

Dacă sunteţi pregătiţi să iertaţi, repetaţi-vă, de câte ori aveţi nevoia: Iert şi mă eliberez. Îmi îndrept paşii către un viitor mai strălucitor.

 

Sursa: www.powerofpositivity.com

Femei de 10 pe Facebook