Ea și El

Gânduri în a doua zi de Paști. Cum ieșim din prăpastie?

Hristos a-nviat!
Astăzi, in a doua zi de Paști, vrem să vorbim puțin despre suferință și mai ales despre ajutorul pe care nu trebuie sa-l așteptăm de la alții, ci trebuie să ni-l oferim noi singuri.
Momentele de suferință nu ne ocolesc pe niciunul dintre noi. În momentul în care ne aflăm în prapastie, e foarte important să avem un sprijin. Și nu e o rușine să cerem ajutor. Nici măcar…de la noi înșine!
De ce, oare, ne traversăm viața, trecând dintr-o extremă în alta? De ce pendulăm mereu între bine și rău? Iar legat de acest “rău”, cum putem depăși starea de rău, atunci când pare că pierdem controlul asupra propriei vieți?

“Primul ajutor” ni-l putem oferi chiar noi însine. Iată ce avem de făcut :

1. Să ne acceptăm sentimentele
Dacă suntem sensibili, știm foarte bine ceea ce simțim. Știm că emoțiile nu ne vor părăsi niciodată. Și atunci ce e de făcut, dacă trăim fiecare clipă ca pe una dureroasă, crezând crezi că am juns la fundul prăpastiei și că nu ne vom ridica niciodata?
Ca sa te simți mai bine este nevoie să îți accepți emoțiile, așa cum sunt ele. Nu trebuie neapărat să le și înțelegi. Nu trebuie să le analizezi și nici să încerci să le schimbi. Permite-le să se manifeste. Cu timpul, emoțiile negative vor dispărea. Nimic nu e veșnic.

2. Permite-le unor oameni speciali să intre în viața ta
A fi om este deloc ușor, mai ales în perioada asta! Viața în sine este foarte complicată, are nenumărate provocări, cărora nu trebuie să le faci față de una singură
Discută cu cineva în cine ai încredere. Ai nevoie de o persoană care să îți fie alături și să te asculte, atunci când ai nevoie să i te destăinui sau doar să-i vorbești. Nu este obligatoriu să îți dea sfaturi, ci doar să fie prezentă alături de tine.

3. Ține minte că nu ești singură
Cu siguranță ești unică în felul tău, dar acest lucru nu înseamnă că nu poți găsi și alte persoane care să îți înțeleagă sentimentele și să emptizeze cu tine.

4. Notează pe o foaie de hârtie tot ceea ce simți
Creierul nostru are tendința să se concentreze pe lucrurile negative. Un astfel de gând negativ poate fi rulat în mintea nostră de sute de ori. Ia un creion și o foaie de hârtie și descrie ceea ce simți sau la ce te gândești. Exteriorizează-te. În acest mod vei scădea tensiunile interioare și te vei simți , ai să vezi, mult mai bine.

5. Ieși la o plimbare
Câteodată una din cele mai bune remedii este o plimbare în natură. Recunoaste : te simți mult mai bine, atunci când te afli înconjurat de flori și copaci, departe de aglomerația citadină. Plimbările în natură îți permit să te simți o părticică a acesteia.

5. Nu uita că totul este trecător, inclusiv stările deprimante
Situațiile prin care treci nu vor dura la nesfârșit.

Iată și un îndemn către toți cei care sunt cuprinși de desperare:
Totul se va schimba spre bine. Tot ceea ce ți se întâmplă are un sens.
Cu timpul vei reîncepe să iubești viața, chiar dacă acum ai senzația că trebuie să depui eforturi ca să trăiești.
Nu încerca să faci imposibilul. Lasă ca lucrurile să meargă de la sine. Lasă-te dus de val și mai ales nu te judeca prea sever.
Iar esențialul : Cere ajutor! Permite-le altor persoane să îți acorde sprijinul lor.

Sursa : cluber.com.ua
Sursa foto: inosmi.ru

Publicitate