“O femeie nu va putea niciodată să ducă viața unui bărbat : adică, să aibă în același timp, și familie, să-și construiască și o carieră, să se distreze cu prietenii și să se dedice unui anumit hobby” – acest postulat ni se “inoculează” încă din anii copilăriei, ne intră în cap și nu ne mai iese de acolo toată viața. Femeia, chipurile, trebuie să facă o alegere în viață, și să renunțe la ceva, în favoarea a altceva. Asta o auzeam și de la bunicile noastre, și de la mamă și nici măcar nu le putem învinui, pentru că asta era viziunea lor despre viață.
Însă oricât am strâmba noi, oripilate, din nas, treburile cam așa și stau, în realitate! Venim, gâfâind , de la serviciu, ne repezim la aragaz, să pregătim mâncarea pentru restul familiei și…nu! Noi nu avem dreptul să ne tolănim pe canapea, cu ochii înșurubați in televizor, pentru că…nu-i așa? Suntem femei!
Noi nu avem dreptul să ne programăm o ieșire cu prietenele , în oraș, în loc să înțepenim lângă cel mic, toată seara. Și de ce oare se uită parte erul urât la noi, dacă planuim o evadare intr-un city-break, cu cea mai bună prietenă? Și de ce, mă rog, nu putem să-i spunem soțului “Știi ceva, iubitule, ia te rog să te ocupi tu astăzi de treburile gospodărești, că doar suntem egali, ce mama naibii?!?”
Nu, noi nu putem să facem asta, pentru ca de umerii noștri atârnă o grea povară, pentru că noi avem datorii față de fiecare, mai puțin față de noi înșine.
Cum să scăpăm de asta! E un proces lung și dificil. Trebuie să depășim o mulțime de prejudecăți, obiceiuri și frici ce zac în noi. Trebuie să ne schimbăm modul în care percepem lumea și să conștientizăm că nu suntem nimănui datoare cu nimic. Înainte de toate trebuie să învățăm să ne facem nouă bine, iar abia apoi celorlalți.
Calculați, vă rog, cât consum de forța, de nervi si de timp vă costă onorarea sarcinilor gospodărești? Nu cumva ar fi mult mai avantajos să vă luați o femeie de servici, ușurându-va viața? Dar dacă ne referim la eforturile de a creste un copil sau doi? Nu uitați că, de fapt, aveți și un soț și amândoi trebuie să contribuiți în mod egal la creșterea și educarea copiilor voștri, dar și la treburile casnice. Nu vă transformați în menajeră, instalator, bonă, pentru ca , la finele zilei, să vi se pretindă să fiți o superfemeie în pat, tandră și iubitoare, mereu la dispoziția bărbatului!
O altă variantă de luat în calcul este inaugurarea unei așa zise “Agende a plusurilor”. Acolo trebuie să vă treceți toate lucrurile bune pe care ati reușit să le faceți pentru voi însevă. Nu pentru cei din jur, ci pentru voi! Acest lucru vă va ajuta să vedeți în ce măsură puteți avea grijă și de voi însevă, nu doar de cei din jur. Căci grija față de noi înșine este un dar pe care nu toți îl au.
Sursa: creu.ru
Comentează