Diverse

De ce ne este atât de greu să cerem ajutor? 

              

Există destule situații în care nu ne putem descurca singuri, în care o mână de ajutor din partea celor din jur – fie ei oameni apropiați, rude, prieteni,colegi sau, pur și simplu, străini – devine imperios necesară. Și totuși…de multe ori ne este foarte greu să cerem acest ajutor. De ce, oare? Iată cum explică acest lucru psihologii :

•ne e frică să primim un refuz. Nu vrem să ne facem de râs, să ne simțim umiliți, să avem o cădere psihică. Când, în fond, lucrurile pot să nici nu stea așa. 

•mândria…of..mândria asta, care mai mult de încurcă în viață! Chiar dacă este o calitate, de multe ori mândria ne împiedică să ne atingem țelurile.

•groaza de a nu părea, în ochii celorlalți, ca fiind slabi, neputincioși, incapabili. De regulă, oamenii puternici și stăpâni pe sine, cei care s-au obișnuit să se descurce singuri, se hotărăsc foarte greu să ceară ajutor.

•rușinea. Multora le e rușine chiar de ei înșiși, le e rușine că nu sunt în stare să-și rezolve singuri problemele. Iar a cere ajutor e sinonim, pentru ei,  cu recunoașterea eșecului.

•frica de a nu rămâne datori. Ne-am obișnuit cu faptul că lumea nu te ajută pe degeaba și ca va trebui să “decontezi”. Iar dacă cel care cere ajutor, este lipsit de posibilități, atunci e firesc să-și facă probleme legate de felul în care își va plăti datoria. 

•principiile de viață pe care le avem, fiecare dintre noi. Dacă am fost educați de mici să fim  independenți, foarte greu ne vom decide să cerem ajutor. Vom considera acest lucru ca fiind umilitor. 

Sursa: http://brjunetka.ru/kak-pravilno-prosit-o-pomoshhi/#ixzz4ge6f89kz

 

 

 

Uscatoare rufe