Diverse

Savanții au decretat : mâncați acest lucru o dată pe zi și cancerul vă va ocoli!

 

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că merele scad riscul aparitiei unor tipuri de  cancer. Acesta  reprezintă un motiv serios de a include merele în rația zilnică, mai ales că sunt și foarte accesibile oricui.  Din nefericire , nici până astăzi oncologii nu pot răspunde întrebării : de ce apare cancerul? Iar riscul tronează asupra fiecăruia din noi. Mulți medici consideră că cea mai bună profilaxie a cancerului o reprezinta alimentația sănătoasă.  

Există alimente carora trebuie să le acordăm o atenție sporită. Între acestea se numără și banalele mere. Ele conțin o serie întreagă de polifenoli antiangiogeni. Există două studii epidemiologice de anvergură ale cercetătorilor din occident, in cadrul cărora a fost analizată legătura dintre oncologie și consumul anumitor fructe : EPIC (Europa) и NIH – AARP Diet and Health Study (Institute naționale din SUA) 

Rezultatele studiilor ne lasă mască : consumul a 1-2 mere pe zi are legătură directă cu scăderea riscului de cancer la vezică cu 10 la sută, a cancerului intestinului cu 20,la sută, și a cancerului de plamâni cu 18 la sută!!! 

Este de înțeles așadar de ce nutriționiștii recomandă să renunțăm la grasimi, dulciuri, patiserie, prăjeli și să ne completăm dieta cu fructe și legume, fiind atenți la balanta dintre vitamine și microelemente. Și, apropo, merele verzi sunt considerate a fi cele mai sanătoase. Ele pot fi consumate zilnic  chiar și de către diabetici. 

Așa că…chiar așa! De ce să nu mâncăm mere zilnic? 

Sursa : vest-nic.ru 

Publicitate