Diverse

În fața Coronavirusului toți suntem egali – Ep.23

Dragile noastre vedete traversează, ca noi toți de altfel, o perioadă total atipică, deloc ușoară, pe care fiecare încearcă s-o gestioneze cum poate mai bine. Așadar, “lecțiile noastre de supraviețuire” continuă cu o altă pleiadă de femei de 10 și bărbați de 10.

VASILE MURARU ( actor) : Stăm în casă.Mai ieri ne doream o clipă de odihnă. Iată că a venit. Eu, ca tot omul, respect regulile. Mă mai duc la TEATRU, să mai semnez câte ceva și să mai verific ce se mai face pe acolo. Am făcut 12 minute în loc de o oră, de acasă până la TEATRU și, credeți-mă, regretam aglomerația care era înainte. Am boscorodit virusul, că datorită lui ….mă pune soția la treabă! În rest, vorbesc la telefon cu salariații care lucrează de acasă…Mă uit la filme românești și mă minunez ce actori mari văd și multumesc DOMNULUI că pe MULȚI i-am cunoscut. Am realizat, împreună cu VALENTINA FATU, pe ZOOM, niste aduceri aminte, ajutați de nemuritoarele fotografii. Și, ca tot omul, astept să se termine PANDEMIA…iar dacă până acum voiam să fim în rândul LUMII acum, iată, nu mai vreau! SĂNĂTATE TUTUROR….

OZANA BARABANCEA ( artistă) : In perioada asta mi-am pus foarte multe intrebari si mi-am dat un singur raspuns. Este o perioadă grea si nu mi e rusine sa spun ca uneori m-apucă frica. Dar imediat iau cartea de rugaciuni si citesc cu voce tare . Mintea ne minte, de aceea incerc sa ma țin agățată de Hristos ! Muncesc de acasă , dar ma bucur cel mai mult ca stau cu copiii mei si ne gospodarim toti trei. Gloria pune rufele la spalat, Andrew duce cainele afara, spalam pe rand vasele, gatim si mancam impreună și mereu ne facem semnul crucii inainte de masă. Incercam sa transformam viața noastra intr-o binecuvântare . Cuvântul de ordine este Răbdare!

LIVIU ELEKEȘ ( compozitor) : Pentru mine și familia mea, ultima perioadă a fost destul de intesă – din toate punctele de vedere. Prima fază a fost aceea în care domina frica de necunoscut și ieșirea din zona noastră de confort – respectiv a rutinei, a programului. Cei doi copii pe care îi avem ne-au determinat să trecem rapid într-o altă fază, aceea în care vedem partea bună a lucrurilor: petrecem mult timp împreună și ne (re)descoperim, mai ales că în general, la aceste vârste (7, respectiv 4 ani) copiii sunt într-o continuă dinamică. 🙂 Așadar, cântăm, facem teme, studiem, râdem, dar ne și îngăduim să ne fie dor de colegii de la școală sau grădiniță (cu această ocazie am aflat și că băiatul nostru e îndrăgostit de o colegă!).
Sper să trecem cu toții bine peste această perioadă, iar la finalul ei, să apreciem momentele petrecute cu cei dragi la adevărata lor valoare și…să ne îmbrățișăm.

CRINA MARDARE : Stau in casa din 10.03 …
La scoala mea de muzica cursurile au incetat din acea zi , cu multa tristete a trebuit sa ne despartim de o parte din elevii nostri , mai ales de cei mici , dar ne vom revedea cind se vor relua cursurile in mod normal.
In rest , scoala a trecut in online , avem cursuri de canto , educatie muzicala , istoria muzicii moderne , chiar m-am apucat, impreuna cu ceilalti profesori, sa propunem un program de auditii muzicale , sa vedem si sa intelegem mai bine genurile muzicale , cum au evoluat . Acum avem o gramada de timp si cel mai bine e sa ne umplem golurile de cultura muzicala !!!!
Dupa cum vezi, totul e despre muzica …🥰🥰🥰
Ziua trece destul de repede, ma plimb cu cainele de 3 ori pe zi , o data pe saptamina ies la cumparaturi , gatesc , citesc , si ma rog … Ma rog mult mai mult decit o faceam inainte … asa se intampla , numai cind esti in necaz il cauti pe Dumnezeu , din pacate…
Locuiesc impreuna cu mama mea de 85 de ani si sper sa nu ne imbolnavim , port masca , nu prea intru la ea in camera ; e destul de complicat , noroc ca avem spatiu , casa este mare .
Ce sa-ti mai povestesc , sunt tare trista pt tot ce se intampla si-mi pare rau că traim vremuri atat de grele si incerte …Dar imi gasesc pacea si linistea in rugaciune .