Sănătate

Dacă ai unul din aceste obiceiuri, scapă urgent de el!

Omul funcționează datorită, în principal, a două organe de bază : inima și creierul. Dar există obiceiuri care ne omoară treptat aceste organe. În consecință, starea de sănătate se înrăutățește progresiv. Aflați care sunt aceste obiceiuri nocive și dezbărați-vă de ele!

1.Refuzul de a servi micul dejun.

Oamenii care sar peste micul dejun au un nivel scăzut al glucozei în sânge, ceea ce duce la încetinirea ritmului de funcționare a creierului.

2.Mâncatul în exces

Dacă obișnuiți să mâncați foarte mult, organismul vostru acumulează colesterol în vasele de sânge și în cele ale creierului.
3. Fumatulimg_2951

Țigările dăunează activității cerebrale și omoară celulele creierului. Iar ultimele cercetari arată clar că fumatul poate fi una din principalele cauze ale cumplitei maladii Alzheimer.

4.Consumul unei cantități mari de zahăr

Cu cât consumăm mai mult zahăr, cu atât mai multe toxine și kilograme acumulăm, în detrimentul elementelor cu adevărat sănătoase.

5. Poluarea aerului

Din păcate, acest factor depinde prea puțin de noi, dar trebuie să știți că , dacă creierului nu-i este suficient oxigenul, activitatea lui scade. De aici rezultă că, cu cât aerul este mai poluat, cu atât mai puțin activă ne este gândirea.

6. Somnul insuficientimg_2952

Dacă obișnuiți să dormiți puțin, nu o veți sfârși bine, pentru că somnul insuficient duce la moartea celulelor nervoase.

7. Drogurile și alcoolul

Aceste elemente conduc la deteriorarea ireversibilă a creierului.
8. Mersul la serviciu, când ești bolnavă

Când omul este bolnav, activitatea intelectuală intensă dăunează activitații cerebrale, întrucât organismul își folosește resursele pentru lupta cu boala. În astfel de perioade, creierul nu are cum să primească suficient oxigen.
img_29549. Lipsa stimulentelor și a dezvoltării

Creierul are nevoie de o permanentă dezvoltare, de aceea, în loc să vă uitați la televizor, citiți mai bine o carte, rezolvati un rebus sau jucați șah.

 

10. Lipsa de comunicare

Dialogul reprezintă și el un mijloc de stimulare a activității cerebrale. Vorbind, rețineti tot felul de informații, învățați noi cuvinte și expresii și prin asta vă antrenați creierul, ținându-l în permanență activ.

 

Sursa: fithacker.ru

Surse foto: ruposters.ru, zdravkom.ru, medisite.fr,chateleine.com