Sănătate

Cum ne face plânsul mai puternice?

Fiecare dintre noi privim un film siropos în feluri total diferite : pe unele ne emoționează până la lacrimi, pe altele ne lasă reci. Ce se întâmplă însă dacă , să zicem, o persoană nu varsă nicio lacrimă, la moartea ființei iubite? Oamenii de știință au studiat capacitatea noastră de a plânge, încercând să ne ajute să ne înțelegem mai bine. Rezultatele cercetărilor au demonstrat că plânsul nu este numai o stare benefică a omului, dar are și o influență favorabilă asupra sănătătii psihice.
Plângând, putem scăpa de gândurile negative și uita de evenimentele neplăcute ale vieții noastre. Mai mult, desele frâne pe care ni le impunem, atunci când ne vine sa plângem, pot conduce la o traumă psihică pe termen lung , organismul fiind lipsit de supapa de “detensionare”.
Haideți să aflăm trei mari motive pentru care nu trebuie niciodată să vă înfrânați lacrimile.

1. Plânsul ne eliberează de stres
Lacrimile acționează ca un medicament, care ne scapă de problemele acumulate. Cercetătorii au demonstrat că lacrimile emoționale au un efect mult mai favorabil decât cele “neemoționale” – cum ar fi, spre exemplu, cele generate de tăiatul cepei. Ele ne ajută la eliberarea de hormonii stresului. Și chiar dacă totusi vă simțiți stresate chiar și după ce ați plâns, fiți sigure că nivelul stresului este mult mai scăzut.

2. Plânsul ne ajută să rezistăm psihic
Ignorând sentimentele negative, ne putem induce o permanentă stare de neliniște si de aici tot felul de disfuncționalități. De regulă, oamenii care reguză să plângă, recurg la alcool și la medicamente antipsihotice. Chiar și vărsând câteva lacrimi, vă puteți dezbăra de gandurile negre.

3. Plânsul vindecă traumele emoționale

Profesorul Roger Baker consideră că plânsul este de fapt transformarea suferinței noastre în ceva material, adică lacrimi și acest lucru vă micșorează sau chiar anulează trauma respectivă. Asta înseamnă că, atunci când începeți să plângeți, procesul de vindecare începe.

Plânsul vă va ajuta să vă simțiți mai bine, chiar dacă el nu va rezolva problemele voastre. Însă el vă va ajuta să le înfruntați mai ușor, să va eliberați de stres și să începeți procesul de vindecare a rănilor.
Așa că, dragile noastre, nu vă sființi să plângeți, acest lucru vă va ajuta să trăiți mai departe și să fiți mai puternice!

Sursa : healthandsoul.ru

Publicitate