Femei de 10

Cum te ajută eșecurile să obții marile succese. Sfaturile unui miliardar.

Cele mai spectaculoase prăbușiri și cele mai uluitoare înlățări le sunt caracteristice oamenilor de succes. Oamenii bogați știu foarte bine ce înseamnă falimentul și semnificația proverbului : ” cu cât te înalți mai sus, cu atât căderea e mai dureroasă”.
„Oamenii aleși ating înălțimile pentru că stiu ce înseamnă greșelile și slăbiciunile și știu cum să le gestioneze. M-am convins că oamenii care au reușit să depășească uriașe greutăți ale vieții, primesc de la aceasta mult mai mult” – a spus Ray Dalio, miliardarul creator al celebrului fond Bridgewater Associates.

Avocatul american Charlie Munger, menționat de Forbes, este convins că nu există viață normală care să nu conțină și insuccese. În asta și constă sensul vieții : să înveți să gestionezi insuccesele. Iar destinele se distrug atunci când oamenii nu sunt capabili să reacționeze adecvat la eșecuri.
George Soros, celebrul miliardar american, îi numește eroi pe cei care sunt capabili să-și recunoască propriile greșeli. Nu e rusine să greșești. E rușinos să nu fii în stare să înveți din propriile greșeli, căci, de fapt, aceste greșeli te conduc către victorii.

Transformați durerea în plăcere.

De ce mulți sucombă în fața greutăților? Pentru că e cel mai simplu lucru pe care-l poți face. Durerea pe care o simțiți , analizând insuccesele, eu o numesc „durerea creșterii” . Nu te doare, nu progresezi.” Ray Dalio.

 

Marea majoritatea a oamenilor sunt gata să renunțe după câteva încercări. ” Sunt prea slab, este peste puterile mele, mi-e greu”. De fapt, a te teme e ceva normal. Asta este natura umană : ne este mai simplu să ne focusăm pe o plăcere de scurtă durată, decât să ne gândim la ceva care ne va produce un bine în viitor.
Dacă ceva ne doare, înseamnă că are loc un proces activ de creștere. Acest principiu funcționează în sport. Succesul constă în a reuși să sari mai sus decât propria înălțime, pentru a deveni mai puternic. Dacă te vei menține mereu în zona confortului,n-o să înregistrezi niciodată o creștere, pentru ca a avut loc o adaptare perfectă. Durerea te conduce spre creștere, creșterea te conduce spre evoluție.
Lărgiți-vă granițele, obțineți mici victorii, motivați-vă! Apoi lărgiți și mai mult granițele, motivați-vă și mai mult și obțineți marile victorii.
Oricât n-ar părea de greu de crezut, dar miliardarii, campionii olimpici, politicienii și artiștii de circ pornesc de la foarte puțin.

Încercați să priviți viața dintr-un alt unghi

Imaginați-vă că viața este un joc. Misiunea voastră este să ocoliți toate greutățile și să vă ati geți țelurile propuse. În timpul jocului nu faceți decât să învățați, să câștigați experiență și să deveniți mai buni.
Încercați să priviți piedicile apărute în cale ca pe o posibilitate de a învăța ceva nou. Când veți învăța să ocoliți cu ușurință capcanele vieții, veți constata cu mirare că nimic nu vă e imposibil!
Sursa : lifehacker.ru

Surse foto: hronika.info, rbk.ru, raut.ru, hochu.ua

Publicitate