banner marshal garden
Bărbați de 10 Femei de 10

Mihai Albu: ” Femeile de 10 sunt cele care au citit..să zicem..mai mult de 10 cărți! „

Este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri de pantofi din țara noastră fiind renumit și pe plan internațional pentru creațiile sale. Mihai Albu, căci despre el este vorba, a absolvit Institutul de Arhitectură Ion Mincu. Chiar dacă este arhitect de profesie, încă de pe băncile facultății a cochetat cu moda. Anul `90 a însemnat un pas important în cariera sa: deschiderea primului magazin AMI Design. Nouă ani mai târziu, avea să inaugureze lanțul de magazine cu același nume. Fiecare accesoriu creat de designer are o poveste. Creațiile sale sunt inspirate de feminitate, extravaganță, iar tocurile nu scad sub șase centimetri. Datorită talentului și succesului său, designeri importanți din țara noastră au colaborat cu el, de-a lungul timpului. Cătălin Botezatu, Rita Mureșan sau Laura Olteanu sunt doar câțiva dintre aceștia. Se bucură de o carieră înfloritoare, însă viața privată, Mihai Albu încearcă s-o țină departe de ochii curioșilor. Mikaela, fiica lui, este raza de lumină care-i umple sufletul de bucurie. De fiecare dată când vorbește despre ea, chipul îi strălucește de mândrie și dragoste. Dacă creațiile sale sunt de nota zece, de acum, Mihai Albu își poate trece în palmares și titlul de bărbat de 10.
Alina Anghel: De unde pasiunea aceasta pentru crearea pantofilor?
Mihai Albu: Eu, dintotdeauna, m-am ocupat de desen. Am absolvit
Institutul de Arhitectură Ion Mincu și îmi place foarte mult jocul luminilor și a umbrei. Îmi place să pun accente pe hârtie, să creez dintr-un plan o percepție 3D în care imaginea prinde viață. Mă ocup foarte mult de designul de produs, indiferent de acesta. Lucrez și corpuri de iluminat, și mobilier, piese de vestimentație, dar în special încălțăminte și marochinărie. Pentru linia de încălțăminte, sunt cunoscut. De aceea, să zicem, că sunt asociat ca designer de încălțăminte.
A.A.: Ce vă inspiră?
M.A.: Sunt mai multe direcții. În funcție de tendințele din acel moment, pot să concep lucruri mai arhitecturale, să zicem concepte de arhitectură sau din contră, nu. Foarte mulți ani am impus, oarecum, un stil arhitectural. Am preluat anumite concepte din arhitectură, din cea clasică, cum ar fi deconstructivismul, art nouveau, cubismul post modernismul și le-am readus în designul de produs, în special în cel de încălțăminte. De exemplu, într-un anumit an am avut o linie cu un concept preluat din arhitectura lui Antonio Gaudi, arhitectul Barcelonei. O preluare în așa fel încăt acest concept să prindă viață și în obiectul de design pantofi. Am avut în alt an deconstructivismul. Am preluat conceptul din arhitectura deconstructivistă prin dislocarea anumitor componente logice și firești în designul de arhitectură, în designul de produs în așa fel încât să pară totul instabil, gata să cadă, cu un echilibru precar. Dar totul era la locul lui.
A.A.: Cât de greu este să mergi cu asemenea pantofi?
M.A.: Dacă sunt respectate regulile de bază, regulile de prindere, totul e ok. Doar vizual pare că este totul instabil.
A.A.: Ce criterii ar trebui să respecte o femeie când își alege pantofii pentru un eveniment foarte important?
M.A.: Este foarte complexă întrebarea. Contează locația unde se ține petrecerea cu pricina : dacă e un club, dacă e o sală de bal, dacă este undeva la operă. Locația contează foarte mult. De exemplu: cerința este rochie de seară, bineînțeles că vor trebui purtate sandale. Dacă locația este, să zicem, un club de noapte atunci merg și cizme peste genunchi, merg și sandale și pantofi, merge orice, acolo.
A.A.: Indiferent că este sau nu vorba de vreun eveniment, știu femeile să-și aleagă încălțămintea?
M.A.: Româncele sunt frumoase, documentate, știu ce vor și sunt în pas cu moda, marea majoritate. Cele care nu știu, au tot timpul să se documenteze.
A.A.: Site-ul nostru se numește femeide10.ro. Din punctul dumneavoastră de vedere, ce calități ar trebui să aibă o femeie ca să fie de nota 10?
M.A.: Este o întrebare extraordinar de grea. Ce trebuie să facă o femeie? Să fie ea însăși. Să știe să gestioneze situații, să dozeze foarte bine îmbrăcămintea, aspectul, cultura. Femei de 10… în primul rând să citească.
A.A.: Există femei de 10?
M.A.: Cele care citesc. Acelea care au citit mai mult de… să zicem 10 cărți.
A.A.: Cum definiți femeia? Ce înseamnă femeia pentru dumneavoastră?
M.A.: Este jumătatea bărbatului, cea mai importantă persoană din viața unui bărbat. Femeia, acum, este foarte emancipată, are carieră se cultivă foarte mult. Este egală cu bărbatul. Femeia are foarte multe responsabilități peste care ar trebui să treacă cu mult tact. Are mai multe îndatoriri decât bărbatul.
A.A.: Ce vă atrage cel mai mult la o femeie?
M.A.: Știi ce mă atrage cel mai mult? Să aibă ceva în cap.
A.A.: Aveți o fetiță. Ce vă place să faceți atunci când sunteți împreună?

M.A.: E o situație mai complicată la mine, dar încerc să suplinesc ceea ce am pierdut în ultima vreme. Am un program relativ ciudat de vizitare. Ne place să facem de toate. Ne vedem de două ori pe lună, câte două zile. Deci, o văd de patru ori pe lună, timp în care încercăm să recuperăm tot ce se poate. Mergem la film, citim, desenăm, ne jucăm, mergem în parcuri. Avem tot felul de activități și educative și distractive. Ne iubim foarte mult și ne place să petrecem timp împreună. Atâta timp cât o să-și mai dorească, eu o să fiu acolo.
A.A.: Am ajuns la finalul interviului și vă rog să le transmiteți un mesaj cititoarelor site-ului nostru femeide10.
M.A.: Le doresc numai bine, multă sănătate, iar anul viitor să le aducă multă prosperitate, siguranță și stare de bine. În rest, să fie tot atât de frumoase, să se îngrijească și să fie fericite.

Femei de 10 pe Facebook