Femei de 10

Motivul pentru care Jane Fonda arată atât bine la 81 ani

jane fonda

La vârsta de 80 de ani, Jane Fonda este la fel de strălucitoare ca la 50 de ani. Cu o singură excepție: se iubește mai mult acum. ”După ce am împlinit 60, am înțeles cine sunt și am devenit tânără din nou.”

Care este secretul din spatele imaginii îndrăgitei actrițe? Iată regulile după care trăiește Jane Fonda:

fondaTotul are legătură cu sănătatea.
Într-un interviu acordat revistei People, Fonda consideră că aspectul ei se datorează norocului dar și faptului că își antrenează, în mod regulat mintea și corpul. “Menținerea unei greutăți sănătoase, o inimă puternică și sportul sunt ingredientele care asigură succesul în lupta cu vârsta. Nu am abuzat de alcool și nu am fumat niciodată”, spune actrița.

Nu renunța la mers. 
“Cel mai important lucru este să mergi. Eu încă fac lucrul acesta, chiar dacă mă mișc mai încet. Nu alerg, dar merg și fac yoga. Și nu am de gând să mă opresc. Asta fac și așa rămân în formă.”

Ești ceea ce mănânci.
Un întreg capitol din cartea semnată de Jane Fonda Prime Time este dedicat acestui subiect. Jane Fonda explică cum o dată cu înaintarea în vârstă, celulele se regenerează mai greu, drept pentru care, orice mănânci devine foarte important. Sugestia ei pe scurt: evitați zahărurile rafinate și excesul de sodiu, încercați carbohidrații complexi, legumele colorate și carne slabă. Și nu uitați, niciodată, de multivitamine.

Să știi când să faci alegerile potrivite pentru tine.
Jane Fonda a avut o intervenție estetică chirurgicală la vârsta de 72 de ani și nu regretă nimic. ”Arătam întotdeauna obosită”, declara ea revistei  ForbesWoman. “Am obosit să nu arăt așa cum simt”. Cât privește cearcănele îndepărtate, Jane spune ”Mi-am cumpărat 10 ani.”

Întreține-ți relațiile.
Fie că este vorba despre prieteni, familie sau partener, Fonda crede că relațiile puternice sunt cheia pentru menținerea tinereții. ”Pentru a-ți menține inima tânără, trebuie să ai iubire în viața ta.”

Nu îți neglija viața sexuală.
Cartea autobiografică a îndrăgitei actrițe are un întreg capitol dedicat dormitorului – ea spune că femeile în vârstă cu viață sexuală activă sunt mai sănătoase, mai fericite și răspund mai bine în lupta cu vârsta.

Verifică-ți aspectul.
“Trebuie să ne revizuim viziunea asupra îmbătrânirii”, explică Jane Fonda. Gândirea de genul: ”ne naștem, ajungem la vârsta mijlocie pentru ca apoi să înceapă declinul”, nu mai este de mult valabilă. Când privești îmbătrânirea cu înțelegere, câștigi “bunăstare, spirit, suflet, înțelepciune și capacitatea de a fi autentic și să trăiești o viață cu sens”.

Tinerețea vine din interior.
“O dată cu înaintarea în vârstă, o treime are de-a face cu spiritul, cu sufletul tău. Sunt mai fericită și chiar mai tânără acum” declara pentru Variety Jane Fonda.

Sursa: newbeauty.com

Foto credits: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor/ Getty Images

 

Uscatoare rufe