Copii și tineri

Să ajutăm un adolescent de 10!

Cu ceva timp în urmă, pe site-ul nostru “femeide10.ro” mai tânărul nostru coleg Costin publica, la rubrica ” Femei de 10″, un articol dedicat unei puștoaice deosebite, Andreea Coscai, elevă la Colegiu “George Coșbuc”. Până la vârsta ei de atunci – 16 ani – Andreea apucase să facă o groază de lucruri : să joace în filme,să cântă, să publice o carte ( ” În liceu”- o carte despre colegii săi de generație) și..să fie admisă la un prestigios colegiu din China, pentru a termina acolo liceul. Nu-i puțin lucru pentru o adolescentă fără pile, nu-i așa?
Andreea a avut de optat între două burse – una în SUA ( unde a fost finalistă, fiind aleasă din cei peste 1400 de copii care au aplicat in programul Flex Romania, și cea din China, la colegiul UWC, un colegiu internațional care adună copii din întreaga lume. Fiind fascinată de mică de China, a optat pentru cea de-a doua “depărtare”.
Andreea se află din toamnă la destinație. Învață foarte bine, e apreciată de profesorii săi și…nu s-a lăsat de scris. Noul ei proiect este o carte în care își va povesti experiența, își va motiva decizia de a accepta această provocare și va vorbi despre cultura și tradițiile chineze. Nu au scăpat de tenacele reporter din România nici colegii săi, veniți de pe toate meridianele planetei : cartea va aduna interviuri cu aceștia, Andreea punându-i să vorbească despre țările lor și despre experiența extraordinară, la care sunt acum părtași cu toții.
Andreea este un copil modest, cu pătrinți obișnuiți care nu se plimbă cu mașini bengoase, nu învârt banii pe degete și nu-și desfășoară vacanțele în destinații exotice, ci sunt doar niște părinți iubitori, care ar face orice pentru copilul lor. Și-ar dori să-i poată face o surpriză fiicei lor, publicându-i interesanta carte. Insă în zilele noastre, editurile din România nu se înghesuie să publice cărți gratuit. Mai ales o carte scrisă de , până la urmă, un copil. Oare o putem ajuta cumva pe Andreea?

…e o mănușă pe care v-o aruncăm! Credeți-ne pe cuvânt: puștoaica aceasta chiar  merită o mână de ajutor!