Acasă la mine Florile Florinei

Cum plantăm (şi iubim) bulbii de lalele

Schimbările climatice provocate de doriţa omului de acumulare au făcut primăverile foarte capricioase. În martie, după laleletemperaturi de 15 – 20 de grade intervin zile friguroase care fac ca bulbii de plante, după ce au început să „lucreze”, crezând că primăvara chiar a venit, să îngheţe. Aşadar nu-i plantaţi decât atunci când ştiţi sigur că riscul ca încolţirea să fie oprită a dispărut! Eu am pus în pământ bulbii de lalele abia acum şi sigur nu vor degera. Iată câteva sfaturi ca să vă bucuraţi de aceste flori minunate:

– Pământul trebuie afânat şi să nu fie umed. Puneţi jumătate lalele2pământ din grădină sau din pădure, jumătate pământ din comerţ. În toată povestea asta amestecaţi doi pumni de nisip. La mine ţine de minune.

– Utilizaţi doar bulbii care nu au mucegai sau nu sunt loviţi, cu tot cu teaca maro. Adâncimea trebuie să fie de trei ori diametrul bulbului. De regulă, cam 10 cm. Puteţi utiliza, pentru uşurinţă, un dispozitiv special pentru plantare. Între bulbi trebuie să fie 10, 15 cm, iar între rânduri circa 25 cm.

– Trebuie să alegeţi un loc însorit, dar să aveţi grijă ca lalelele să nu fie expuse soarelui puternic după-amiaza

lalele3– Atenţie! Udarea în exces dăunează bulbilor. Puneţi apă doar când pământul s-a uscat pe o adâncime de 3, 4 cm.

– Şi iar atenţie! Majoritatea horticultorilor spun că bulbii se plantează toamna. Aşa este, doar că pe perioada iernii au nevoie de o îngrijire specială. Cum noi suntem comozi, e păcat să sufere plantele! Eu v-am împărtăşit din experienţa mea din fiecare primăvară şi am făcut-o cu certitudinea că dă roade.

– …în rest, iubiţi florile în fiecare zi!

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate