Acasă la mine

Cum să scoți mirosul de transpirație din hainele ce nu pot fi spălate? Iată 5 trucuri! 

 

   De regulă, spălatul rufelor este în măsură să elimine din acestea mirosul, redându-le prospețimea.  Există însă haine care nu pot fi spălate în modul clasic. Ne referim aici la veșmintele de exterior, articolele din lână naturală, cele din piele sau înlocuitori, multe articole din catifea sau cașmir. De regulă, în astfel de cazuri intră în funcțiune curățătoriile chimice, dar mai există și alte trucuri, pe care vi le dezvăluim chiar acum.  

Aerul curat

Cea mai simplă modalitate de a scăpa de mirosurile neplăcute ale hainelor este să le ținem la aer curat. Dacă nu avem posibilitatea să le expunem la aer, atunci trebuie să alegem locul cel mai aerisit din casă . Un ventilator va spori efectul. 

Bicarbonatul de sodiu alimentar

Acesta trebuie amestecat cu apa până la obținerea unei paste groase, iar apoi trebuie unse cu această pastă părțile murdare ale îmbrăcăminții, avand grijă ca în prealabil să întoarcem hainele pe dos. Așteptăm apoi să se usuce pasta și, cu ajutorul unei perii, să curățăm suprafața.

Lămâia

Sucul de lămâie trebuie amestecat cu apă si cu acest amestec trebuie unse locurile murdărite. După care se așteaptă uscarea naturală a hainelor. 

Cafeaua măcinată

Cafeaua proaspătă măcinată este un mijloc excelent împotriva mirosului transpirației, la ținutele de exterior. Cafeaua măcinată trebuie turnată într-o batistă subțire, aceasta trebuie legată și apropiată ulterior de zona afectată. Batista se lasă lipită de aceasta pănă  doua zi . 

Uleiurile eterice 

Uleiurile eterice maschează perfect mirosurile neplăcute. Intr-un pulverizator cu apă trebuie adăugate câteva picături de ulei de lavandă, lămâie, grapefruit. Apoi se pulverizează soluția pe suprafața respectivă si se lasă să se usuce. 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.