Cea mai mare nenorocire, după ce mâncăm o masa copioasă, este Cum putem elimina natural mirosul neplacut din gură? Cum să porți o discuție cu o persoană importanta, cum să te săruți cu bărbatul iubit, după ce ai mâncat o salată cu ceapă sau o delicatesă cu mujdei de usturoi?!?
Iata cele mai bune remedii naturale pentru a scapa de mirosul neplacut de ceapa si usturoi. Se știe că , după ce ceapa si usturoiul (in special crude) sunt digerate, ele elibereaza molecule mirositoare care ajung in plamani prin fluxul sanguin si dau nastere la respiratia urat mirositoare.
Halitoza – așa se numește ea științific – poate dura mai multe ore, deci este bine sa stiti cateva trucuri pentru a scapa rapid de problema. Iată doar 10 dintre ele :
1.Spalati dintii si limba
Inainte de a utiliza orice remediu natural, spălați-vă pe dinti, periati cel putin 2 minute si, de asemenea, puteti folosi si ata dentara. Nu uitati sa curatati si limba. Acest lucru ajuta la eliminarea bacteriilor care agraveaza halitoza.
2. Consumați lapte
Potrivit unui studiu publicat in Journal of Food Sciences, laptele poate reduce semnificativ concentratiile de compusi mirositori produsi de usturoi si ceapa.
3. Lamaia este salvatoare
Acidul citric continut in lamaie poate neutraliza mirosul nepacut de ceapa si usturoi din gura. De asemenea, are proprietati antibacteriene care ajuta la eliminarea microorganismelor care contribuie la halitoza. Puteti incerca sa luati o lingura de suc de lamaie si adaugati-o intr-o ceasca de apa amestecand bine inainte de clatirea gurii cu această solutie de cel putin 2-3 ori pana când mirosul neplacut este indepartat.
4. Bicarbonatul de sodiu ajută și el
Bicarbonatul de sodiu este un alt remediu care poate fi utilizat pentru a neutraliza halitoza, actionand asupra pH-ului gurii si inhiband cresterea bacteriilor. Adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu in apa calduta cu un varf de sare si utilizati aceasta solutie pentru a clati gura pana cand mirosul neplacut dispare.
5. Plantele aromatice fac minuni
…în special mirosul proaspat de patrunjel si de menta poate ajuta sa mascheze mirosul nepacut de ceapa si usturoi. Mai mult, ele au un efect purificator care ajuta gura sa ramana curata. Este suficient sa mestecati cateva frunze din aceste plante pentru cateva minute.
6. Mestecați un măr
Enzimele naturale continute in mere ajuta la descompunerea compusilor de sulf si, prin urmare, problema mirosului de ceapa si usturoi. Puteti bea un pahar de suc de mere sau puteti manca unul dintre aceste fructe atunci când este necesar.
7. Laptuca. Ați auzit de ea?
Un studiu a demonstrat cum compozitia chimica, nu numai a merelor crude, dar si laptuca, contribuie la deodorizarea respiratiei compromise de ceapa si usturoi. Asa ca, la sfarsitul unei mese pe baza de ceapa si usturoi, puteti termina cu o salata de laptuca, care va va reimprospata respiratia.
8. Uleiurile esentiale iți pot fi de folos
Uleiurile esentiale pot fi utilizate pentru a efectua clatiri pentru a imbunatati respiratia prin reimprospatarea acesteia si cu un efect antibacterian. Puteti adauga intr-o lingura 2-3 picauri de ulei de cocos si pastrati amestecul in gura timp de cateva minute. Cele mai potrivite uleiuri esentiale pentru a contracara problema sunt menta, rozmarinul si eucaliptul.
9. Beți o cană de ceai verde!
Daca beti o ceasca de ceai verde dupa o masa pe baza de ceapa si usturoi poate reduce temporar mirosul neplacut oferind timp pentru a ajunge la baie pentru a peria dintii.
10. Zaharul ..nu e nici el de lepădat!
Se pare ca ai zaharul este un remediu eficient, boabele care il compun (alegeti o varianta cu granule mai mari, cum ar fi zaharul brun) ajuta la eliminarea bacteriilor care promoveaza halitoza. De aceea, pastrati o portie mica de zahar in gura pentru o vreme inainte de a mesteca. In acest caz, dintii vor fi spalati imediat.
Sursa : zen.yandex.ru
Comentează