Sănătate

COVID –19 adoră dulciurile!  Cum să te protejezi, dacă ai diabet

 

Coronavirusul, ca de fapt multe alte virusuri, se dă în vâ t după “dulce” – susține medicul imunologul, geneticianul și nutriționistul rus Liudmila Goncharova. Grație glucozei, el înclorește și pătrunde activ în țesuturi. Pe fondul stresului si a fricii, nivelul zahărului în sange ne crește tuturor, ceea ce distruge membrana citoplasmatocă a celulei, distrugând funcția de imunitate a acesteia. Așa se explică, de fapt, creșterea riscului de infectare cu Coronavirus și a dezvoltării bolii.

Pe lângă dulciuri, un alt factor de risc este și greutatea în exces. Caci nu întâmplător, supraponderalii fac parte din grupa de risc. Pentru aceștia, noul coronavirus este deosebit de periculos. De ce? Diabetul zaharat este o afecțiune care atacă întregul organism și în primul rand vasele de sânge. Microbii, ciupercile și virusurile adoră dulcele. Se știe că organismul persoanelor bolnave de diabet zaharat ni pot asimila o cantitate sporită de zaharuri, prin irmare surplusul devine “hrană” pentru microfloră. Controlul diabetului și tratamentul lui vor permite îmbunătățirea stării generale de sănătate și diminuarea riscului unei forme grave a oricăror îmbolnaviri infecțioase, inclusiv de COVID 19.

Iată ce le recomandă medicul rus suferinzilor de diabet, pentru a se feri de COVID19 : 

1)Scăderea și eventual chiar renunțarea la consumul de alimente obținute prin rafinare : Produse de patiserie și cofetărie (chifle, torturi,prăjituri, croissante), bomboane, marmeladă, fructe confiate, macaroane, alimente cu indice glicemic ridicat. Alegerea unor produse cât mai naturale.

2)Efectuarea unor analize specifice ale genomului, pentru a vedea ce anume se asimilează din toate aceste produse și ce nu si apelarea la un nutriționist, pentru a stabili o dietă corectă  

3)Consumul de cât mai multă apă 

Aveți grijă de voi si preocupați-vă de sănătatea voastră! 

Sursa : ivona.bigmir.net