banner marshal garden
Bombănelile Marinei Editoriale

Ești fată bună!

 

Ei, da, așa e, nu esti din cale-afară de  “comercială”, dar ești fată bună!

Îți răzbate încă, din păr, mirosul de ceapă prăjită, deși a trecut o veșnicie din zoro, de cãnd ai chiar luat cu asalt bucătăria. Nu, nu ești tunsă după “ultimul răcnet”, căci ultima oară ai fost la coafor…nici tu nu mai știi când, anul trecut, parcă, în rest – ți-ai mai secerat tu singură bretonul ( strâmb, firește!) , iar de vopsit, tot singură te vopsești, cu chiu cu vai, folosind vopsele ieftine, cu ambalaje atrăgătoare, dar al căror efect se duce după câteva spălări.. Bigudiurile, da, îti sunt prietene, chiar dacă toata lumea condamnă, mai nou, “femeia în halat și bigudiuri”. De îmbrăcat, încerci să te îmbraci corect. Ai răsuflat ușurată că nu mai trebuie să te căznesti să potrivești poșeta la pantofi ( deși ție tot îti vine să iei poșeta neagră la pantofii negri, nu de alta, dar cam toate poșetele tale sunt negre și pantofii la fel) . Hainele îți sunt ok. Nu-ți vin rău, chiar dacă nu respectă întru totul trendurile. Nici n-au cum, căci mai toate provin de la raioanele pe care scrie , cu roșu, “SOLD”. Haine la modă n-ai mai avut de când erai stagiară și nemăritată. Mai apoi au apărut soțul și copiii, iar salariul a căpătat alte destinații. Cu moda te mai întâlnești prin reviste sau prin oraș, când mai ieși cu prietenele la o cafea. Ai, e drept , în șifonier acea  “little black dress” recomandată de Coco Chanel tuturor reprezentantelor sexului frumos și care te salvează din orice “accident” festiv, care-ti mai colorează cenușia viață. Ai și perle care se asortează rochiței negre;  e drept, nu sunt de Majorca, sunt de Meli Melo, dar în oglindă arăți bine și , uneori, chiar si soțul iți spune că ești ok. 

…Îți privesti mâinile. Par obosite, deși le dai cu cremă în fiecare zi. Însă tu le dai o dată, iar ele stau de douăzeci de ori în apă :  sunt precum delfinii din mare, doar că nu se compară cu pielea netedă a acestora.. De manichiură nu poate fi vorba :  a devenit pasăre rară, de când cu copiii. Și ce unghii frumoase aveai, în facultate! Acum sunt tăiate ca în prima zi de scoală : regulamentar, ca să scapi de povara ojei, care oricum n-ar fi rezistat nici două zile. Și-apoi cine se mai poate lua la întrecere cu duduițele de 18 ani, care-și etalează micuțe opere de artă înghesuite în unghii?

Ai dresul rupt, dar e în cizmă , nu se vede, așa că nu te grăbești să-l arunci;  îl vei purta până la epuizare, căci e mai important să le iei celor mici hăinuțe noi, să fii “competitivă” la grădiniță. Dresul tău mai poate să astepte! De fapt, ai destule rezerve, în sertar, însă sunt pentru mers la doctor și pentru ocazii speciale. Chiar dacă astea din urmă se cam lasă așteptate. 

   …Îți miroși instinctiv mâinile – nu, nu s-a dus încă mirosul de ceapă, probabil și părul îl va mai păstra ceva vreme, dar e timpul să pleci la birou, unde vei redeveni cochetă și amabilă, ca să te placă șeful corporatist și să te aibă în vedere la următoarele măriri de leafă. În așteptarea lor, îți promiți să bagi toți banii ce vor veni in plus, în dresuri și “la ciorap” și, obligatoriu, să mergi măcar o dată pe an, la coafor, ca să te simți și tu o doamnă. 

   În rest, ești fată bună, îți iubești soțul, ai grijă de copii după toate regulile recomandate de literatura de specialitate, ai o relație decentă cu soacra și o poftă de viață nebună. N-ai timp, dar asta e deja o altă problemă. “Lasă că vor crește copiii mari – îți spui – și-mi voi lua revanșa!”….

Femei de 10 pe Facebook