Nutriție O vedetă și-o rețetă

Cătălin Crețeanu ne recomandă piept de curcan, orez cu zuchinni și sos de lămâie

Sezonul nou al emisiunii Femei de 10, bărbați de 10 vine cu subiecte din ce în ce mai delicioase. Și cum dragostea trece prin stomac, sâmbătă, de la ora 15.00 va așteptăm pe TVR2, nu doar cu povești de 10 ci și cu o rețetă pe care nu aveți voie să nu o încercați, mai ales că ne este propusă de nimeni altul decât chitaristul Cătălin Crețeanu. A împărțit scena cu Adrian Enache, Ștefan Bănică jr, Mircea Vintilă, iar sâmbătă schimbă chitara cu… tigaia și ne gătește un delicios piept de curcan cu orez, zuchinni și sos de lămâie .

Ingrediente:

piept de curcan 220g
orez 150g
zuchinni 30g
o lingurita de unt
parmezan 20g
broccoli 30g
o rosie cherry
piure de morcov cu nucsoara 20g
sos de lămâie .

Mod de lucru – pieptul de curcan se tranșează la gramaj, se condimentează cu sare si piper, se unge cu putin ulei și se prelucrează termic pe grătar .

Trebuie să se verifice temperatura la final in asa fel incat aceasta sa nu fie mai mica de73C dar nici mai mult de 75-76C …

Supragatirea cărnii de pasare , mai ales in cazul pieptului care este mai sarac in colagen ,duce la un produs atos greu de mestecat si inecacios .

De aceea ne dorim o prelucrare corecta.

Carnea de pasare este purtatoare de germeni patogeni – salmonella , aceasta distrugandu-se la o prelucrare termica peste 73C .

De aceea temperatura interna verificata a carnii de pui trebuie sa fie in intervalul 73-76C .

Zuchinni se taie brunoisse mic se trag la tigaie in putin unt, se adauga orezul , se adauga parmezanul si se asezoneaza cu sare – dar doar la sfasit, deoarece parmezanul este si el destul de sărat. Și cam așa ar trebui să arate la final:

Nu ezitați să ne trimiteți poze cu preparatul vostru!

Foto: Mugur Cristescu

Etichete