Condimentează-ți viața! Nutriție

Nucşoara

Azi vă prezentăm: Nucşoară întreagă (Myristica fragrans)

Nucsoara-Fuchs-plic-300Cu un gust cald şi aromat, însoţit de o mireasmă balsamică, nucşoara se potriveşte atât în preparatele picante, cât şi în cele dulci.

Ştiaţi că…

Nucşoara creştea pe timpuri doar pe îndepărtatele insule Moluce? In secolul al IX-lea nuces moschatae, al căror nume nu înseamnă nimic altceva decât nucă ce miroase a mosc, şi-au găsit drumul până în Europa prin intermediul comercianţilor arabi. Nucşoara a devenit în perioada Evului Mediu întruparea luxului şi motiva astfel expeditiile catre teritoriile exotice de cultivare a mirodeniilor.

Ce se află în interior:

Nucşoara conţine pe lângă uleiul intens aromat şi o mare parte de ulei gras, care este denumit şi unt sau balsam de nucşoară.

Foarte simplu:

Spectrul bogat de arome al nucşoarei se dezvăluie cel mai bine dacă se dă prin răzătoare  şi se adaugă abia la finalul gătitului.

 Ideală pentru:

  • Spanac, sortimente de varză
  • Piure de cartofi şi cartofi gratinaţi
  • Supe şi tocăniţe
  • Supe clare de carne
  • Carne macră şi carne tocată
  • Prăjituri cu fructe şi miere
  • Prăjituri cu mere şi cireşe
  • Vin fiert, punci de fructe.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate