Azi vă prezentăm: Nucşoară întreagă (Myristica fragrans)
Cu un gust cald şi aromat, însoţit de o mireasmă balsamică, nucşoara se potriveşte atât în preparatele picante, cât şi în cele dulci.
Ştiaţi că…
Nucşoara creştea pe timpuri doar pe îndepărtatele insule Moluce? In secolul al IX-lea nuces moschatae, al căror nume nu înseamnă nimic altceva decât nucă ce miroase a mosc, şi-au găsit drumul până în Europa prin intermediul comercianţilor arabi. Nucşoara a devenit în perioada Evului Mediu întruparea luxului şi motiva astfel expeditiile catre teritoriile exotice de cultivare a mirodeniilor.
Ce se află în interior:
Nucşoara conţine pe lângă uleiul intens aromat şi o mare parte de ulei gras, care este denumit şi unt sau balsam de nucşoară.
Foarte simplu:
Spectrul bogat de arome al nucşoarei se dezvăluie cel mai bine dacă se dă prin răzătoare şi se adaugă abia la finalul gătitului.
Ideală pentru:
- Spanac, sortimente de varză
- Piure de cartofi şi cartofi gratinaţi
- Supe şi tocăniţe
- Supe clare de carne
- Carne macră şi carne tocată
- Prăjituri cu fructe şi miere
- Prăjituri cu mere şi cireşe
- Vin fiert, punci de fructe.
Comentează