Cum să fierbi cartofii noi? Chiar dacă pare a fi o întrebare ușoară, ea are nuantele sale și necesită o atenție sporită din partea gospodinelor! Nu vei avea nevoie decât de ingrediente simple și de câteva cunoștințe de bază.
- Atunci când cumperi cartofi noi, verifică dacă poți da jos coaja de pe ei cu ușurință. Încearcă acest lucru cu unghia.
- atunci când îi cureți, acasă, nu e nevoie să folosești cuțitul. Îi poți curăța cu o perie de sârmă.
- iată și o altă metodă de curățare : sărează-i bine, bagă-i într-o pungă și freacă-i bine.
Iată ingredientele pentru cea mai simplă dar și cea mai gustoasă mâncare din lume :
- 1 кg de cartofi noi
- 2 căței de usturoi
- o legătură de mărar
- 100 g unt,
- piper măcinat și sare după gust
- 1-1,5 l apă
Моdul de preparare
- Cartofii noi se spală bine și se curăță. Cei mai măricei trebuie tăiați în două sau în patru, cei mici pot fi lăsați întregi. Important este ca bucățile de cartofi să aibă cam aceeași dimensiune.
- Pune cartofii într-o cratiță și toarnă apă peste ei, astfel încât să acoperi cartofii cu 1-2 degete
- Adu apa până la fierbere, săreaz-o și fierbe cartofii in vasul acoperit, pe foc mediu, circa 15-20 minute? Verifică dacă s-au fiert, cu ajutorul unei furculițe.
- Până fierb cartofii, pregătește “fix”-ul. Marunțește mărarul, dă usturoiul prin răzătoare, amestecă-le, sărează și piperează.
- Scurge apa de pe cartofi, usucă puțin cartofii, lăsându-i 10-20 sec pe foc mic, scuturând periodic cratița, ca să se evapore toată apa.
- Adaugă în vasul cu cartofi mărarul cu usturoi și o bucată de unt, acoperă vasul și agită-l bine, ca să se amestece totul.
- Servește ca și garnitură la mâncărurile de carne și pește, sau consumă-i pur și simplu, cu o salată din legume și zarzavaturi proaspete. Cea de castraveți sau varză este cea mai indicată.
- Poftă bună să aveți!
Sursa : lady.tochka.net
Comentează