10 antibiotice naturale
Cu riscul de a ne pune în cap toate companiile farmaceutice ale lumii, vă vom atrage astăzi atenția asupra unor minuni ale naturii, extrem de eficiente în cazul unor infecții bacteriale. Site-ul fithacker.ru a evidențiat 10 antibiotice naturale, mult mai eficiente decât cele pe care se grăbesc să vi le prescrie medicii, atunci când nimeriți pe mâna lor. Desigur, fiecare din noi visează la medicamentul-minune, la pilule, siropuriy și mixturi care să ne ia boala cu mâna și să ne repună pe linia de plutire. Cu foarte puține excepții, doctorii se reped să ne prescrie antibiotice. Însă, după cum bine știți deja, pe lângă efectul imediat al acestora în vindecarea bolii respective, ele au o serie întreagă de efecte secundare. Sau, cum se spune în popor : pe de-o parte vindecă, pe de-alta îmbolnăvesc! Este foarte important de reținut că, prin consumul de antibiotice, practic ne distrugem flora intestinală și omorâm bacteriile folositoare, ceea ce conduce în scurt timp la apariția alergiilor alimentare, la probleme intestinale dar și la scăderea imunității.
Ce este important de știut în ceea ce privește antibioticele :
Marea majoritate a antibioticelor încep să aibă efect asupra infecției la doar câteva ore după folosirea lor. Cu toate acestea, este foarte important ca această cură cu antibiotice să fie dusă până la capăt. Altfel există riscul ca infecția să revină și să fie mult mai rezistentă la medicamentul care ți-a fost prescris. Ceea ce automat înseamnă că vei avea nevoie de un antibiotic și mai puternic.
Dacă cineva din familia ta se pregătește să ia un antibiotic, ai mare grijă la ceea ce acesta va mânca în perioada respectivă. Alimentația lui trebuie să fie bogată în seleniu și zinc, dar și vitaminele A, E și C – toate fiind indicate pentru prevenirea apariției ciupercilor.
Dacă te-ai hotărât să apelezi la antibioticele naturale, nu îți va fi greu să le procuri. Vei da peste ele chiar la tine în bucătărie! Aceste adevărate minuni ale naturii au proprietăți antibacteriale, antivirus, sunt calabile să lupte împotriva apariției ciupercilor.
Așadar, în cele ce urmează vei fi uluit să afli câte antibiotice naturale miraculoase ai, de fapt, în casă!
Usturoiul
Usturoiul este un puternic antibiotic natural ; el este extraordinar de eficient în lupta cu streptococii, stafilococii și alte bacterii. Cercetările au demonstrat că pacienții care au consumat zilnic usturoi, au scăpat și de alt gen de probleme, cu ar fi : diabetul, hipertensiunea arterială, alergiile, durerile de dinți, bolile de inimă.
Frunzele de dafin
Frunzele de dafin au o capacitate uluitoare de a distruge un spectru larg de microbi și ciuperci, permițând multiplicarea acelor bacterii care îi sunt benefice organismului nostru.
Hreanul
Această plantă nu numai că ajută organismul nostru să lupte cu
infecțiile, dar ne și întărește sistemul imunitar, fiind un remediu eficient în tratarea durerilor de gât și afecțiunilor căilor respiratorii superioare. S-a demonstrat de asemenea că, dacă vom consuma regulat hrean, vom omorâ acele bacterii care produc îmbolnăviri ale căilor urinare.
Fructele și legumele cu un conținut ridicat de vitamina C
Nu mai e un secret pentru nimeni: vitamina C întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva bolilor. Vitamina C ridică imunitatea și ajută la vindecarea mușcăturilor de șarpe, a infecțiilor virale și bacteriene, la vindecarea diferitelor răni. Deși pare ciudat, vitamina C se ascunde nu numai în produse acre, dar și în cele aparent dulci: portocale, lămâi, kiwi, căpșuni, prune, pepeni și în legume precum ardei, ceapă, pătrunjel, varză, roșii și spanac.
Eucaliptul
Eucaliptul poate fi folosit ca antibiotic natural, având în vedere faptul că, aplicat pe piele, el distruge bacteriile. Adăugat în ceai ca un adaos gustos și sănătos, el este folosit pe scară largă în lupta împotriva infecțiilor, în tratamentul diferitelor tipuri de tuse și ca un mijloc eficient de scădere a febrei. În calitatea sa de antibiotic natural, eucaliptul luptă cu succes cu bacteriile, virusurile și ciupercile.
Miere
Mierea a fost prețuită încă din cele mai vechi timpuri, grație proprietăților sale vindecătoare. În popor, mierea este cunoscută sub denumirea de antibiotic natural. Acest produs miraculos deține uluitoare proprietăți antibacteriale, antivirus, antiinflamatoare, antioxidante, antiseptice, și ajută la vindecarea rapidă a rănilor. Folosește-o așadar și nu mai sta pe gânduri!
Oțetul de mere
Acest produs conține acidul de măr, cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriale, antivirul și anticiuperci! Oțetul de mere este mortal pentru toate tipurile de microbi care atacă cavitatea bucală și acționează precum un burete care îmbibă în el toate toxinele și microorganismele nocive.
Scorțișoara
Scorțișoara are o istorie străveche, atât în calitatea sa de condiment, cât și de medicament. Proprietățile sale sunt cu adevărat unice! Nenumăratele elemente sănătoase cu care este dotată scorțișoara sunt capabile să împiedice dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor, inclusiv a celei numită Candida. Scorțișoara este de asemenea bogată în antioxidanți. Scorțișoara reglează, de asemenea, nivelul zahărului din organism și al insulinei din sânge și este excelentă pentru profilaxia diabetului zaharat.
Ghimbirul
În mod tradițional, ghimbirul este folosit pentru tratarea răcelilor și gripei, însă mai nou s-au descoperit și valențele sale pozitive în ceea ce privește afecțiunile urinare. Potrivit ultimelor cercetări, ghimbirul este capabil să distrugă virusul care provoacă gripa și crește capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor. Se recomandă consumul de ghimbir pentru a combate grețurile și vărsăturile din timpul sarcinii, dar și din timpul ședințelor de chimioterapie. Ghimbirul se folosește cu succes și în cazul deranjamentelor la stomac, al durerilor provocate de osteoartroză și este un mijloc excelent de profilaxie a cancerului.
Echinaceea
Această plantă conține elemente care stimulează sistemul imunitar, calmează durerea, reduc inflamațiile și au un efect antivirus și antioxidant. Specialiștii recomandă folosirea echinaceei pentru tratamentul căilor urinare,al candidozei, al infecțiilor urechii, al micozelor, sinuzitelor și chiar și în cazul vindecării prea lente a unor răni. Potrivit cercetărilor, extractul de echinaceea este foarte eficient în lupta împotriva herpesului, în cazul răcelilor și gripelor și este inamicul sigur al stafilococului auriu.
Se știe că profilaxia este, de fapt, cel mai bun leac împotriva bolilor! De aceea, cel mai eficient mod de a-ți păstra sănătatea este să incluzi în alimentația ta zilnică produsele enumerate mai sus. Iar dacă ții la cei dragi, trage-i de mânecă atunci când îi vezi că se-ndreaptă spre farmacie și pune-i să citească acest articol!
Comentează