Diverse

5 tipuri de „prieteni” de care trebuie să te fereşti

În drumul către cea mai bună variantă a ta este foarte important să fi înconjurat de prieteni care te sprijină. Datorită schimbărilor la care ești supusă, din când în când trebuie să analizăzi oamenii pe care îi ai în jurul tău şi să stabilești pe cine păstrezi şi pe cine ar trebui să înlături.

Iată 5 tipuri de „prieteni” de care nu ai nevoie în viaţa ta.

  1. Veşnicul nemulţumit

Este obositor să trăieşti într-o lume în care permanent este ceva de reclamat. Ceva este întotdeauna greşit, nelalocul său sau departe de standardele dorite. Când petrecem prea mult timp cu un veşnic nemulţumit, ajungem să ne văităm şi noi.

2. Negativistul

Negativiştii sunt peste tot, fie că sunt doar cunoştinţe, prieteni sau membrii de familie. Indiferent de sugestii, soluţii, idei, scopuri, negativistul răspunde automat: Nu! Pentru simplul motiv că le este teamă. Ei nu înţeleg cum reuşim noi, întrucât lor le este teamă să îşi asume riscuri. Dacă îţi petreci prea mult timp înconjurată de negativişti, curând vei suferi şi tu sindromul negativistului.

3. Scepticul

Scepticul este chiar mai periculos decât negativistul întrucât scepticul, într-o primă fază pare că te susţine dar de fapt ajunge să îți creeze dubii privind abilităţile tale. Cauza celor mai multe renunţări este lipsa de încredere în noi. Începem un proiect, convinşi fiind că putem, iar dacă se întâmplă ca ceva să nu meargă, renunţăm.

Ţine la distanţă scepticii şi înconjoară-te de oameni care au încredere în tine mai mult chiar decât tine.

4. Lăudărosul

Când reuşim un lucru ne place să împărtăşim succesul cu prietenii. Ocazional, este normal să procedăm aşa dar în exces poate afecta relaţiile cu cei din jur.

Nevoia contantă de a ne lăuda este un indicator al lipsei de stimă de sine.

Rolul nostru ca prieteni este să ne susţimen persoanele dragi dar nu trebuie să ne lăsam prinşi în jocul lor. Dacă observi că acorzi mai multă importanţă realizărilor celor din jur decât propriilor reuşite, este timpul să rupi legătura cu aceste persoane.

5. Superficialul

Superficialul acordă mai multă importanţă postării unei poze pe Instagram, răspunde la telefon în mijlocul unei conversaţii, îi întrerupe pe ceilalţi şi alte astfel de comportamente lipsite de respect.

Toţi avem nevoie de prieteni cât mai diferiţi, care ne sunt alături, dar pe care îi susţinem şi noi la rândul nostru. Când ai în preajmă persoane care aduc un plus în viaţa ta, existenţa ta şi a lor devine mai bogată.

Sursa: powerofpositivity.com

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.