Femei de 10

7 sfaturi miraculoase : cum să iei viața de la zero

Ai cântărit toate argumentele pro si contra și ai ajuns la concluzia că da, ești femeia aceea curajoasă, lipsită de complexe, care este in măsură să lase trecutul în urmă și să lupte pentru ca viața ei să devină mult mai bună? Dacă da, atunci e minunat! Dar chiar și în acest caz, nu îți va fi prea ușor. Din fericire, există șapte reguli de aur ale celor ce vor să-și reformeze întreaga viață. Sperăm ca ele să te ajute în noul tău început! Dar vrem să-ți atragem atenția că și autotrainingul nu e de lepădat! Lasă deoparte stereotipurile de genul “ N-am să pot!” sau “ Nu mai sunt aceeași” sau “Imi duc crucea”. Repetă în gând, în fiecare zi : “ Am să reușesc!” Și..vei reuși! Gândește pozitiv! Formulează-ți toate obiectivele într-o notă pozitivă. Cum ar fi : “imi voi găsi un nou servici!”, “Voi călători spre țara visurilor mele!” etc.

Așadar, iată cele 7 sfaturi, apropo de cum să începi viața de la zero:

Regula 1: Nu fă o obsesie din datele precise!
Oamenii încep,de regulă, o viață nouă de luni, de la 1 septembrie, sau de la Anul Nou, pentru că, în subconștientul lor, vor să amâne ziua în care vor începe să depună un efort. Astfel se face că, aceste date precise nu fac decât să-ți prelungească vechea viață, cea de care vrei de fapt, să scapi! Începeți schimbările aici și acum!

Regula a doua: Fixează-ți prioritățile!
Cele care vor să-și schimbe viața, de obicei țintesc foarte sus : un Lexus, un sot bine situat un servici nou și o siluetă de invidiat. Stabilește exact ce-ti dorești in primul rând, pentru că, alergând dupa toate deodată, te vei epuiza repede!

Regula a treia: metoda pașilor marunți
Dupa ce telurile pe termen lung au fost stabilite, nu încerca să îndeplinești cincinalul în doi ani și jumătate, pentru că , de asemenea, te vei epuiza!
Notează sarcinile pt luna care vine, evaluându-ți în mod real posibilitățile.

Regula a patra: începe cu schimbările exterioare
Daca ai o confirmare vizuală a noii tale vieti, iți va fi mult mai ușor să te convingi că ea a început cu adevărat. Dacă vrei să adaugi culoare vieții tale, schimbă-ți culoarea părului, cumpără-ți o rochie viu colorată. Dacă speri să-ți refaci viața amoroasă, fa schimbări în locuința ta : schimbă locul mobilei. S-a constatat că schimbarea ambianței și a garderobei schimbă si modul de a gândi. Spre exemplu, o ținuta office te disciplinează, vrei nu vrei!

Regula a cincea: folosește metoda biciului și a zăhărelului!
Procură-ți un “șef interior” , un observator din afară, care să urmărească felul în care-ți indeplinești obligatiile din proiectul “Noua mea viață”. Dacă treburile merg bine “șeful” te răsfață cu mici daruri, dacă nu – primești mici pedepse. De genul : azi nu ai voie să mergi la cafea!

Regula a șasea. Promite, cu martori, că vei face cutare lucru
Ia-ți angajamentul , în fața colegilor sau prietenilor, că, până la o anume dată, vei face un anume lucru. Ei vor aștepta, cu ironie, să NU reușești, lucru care te va ambiționa! O astfel de manevră îi va stimula doar pe oamenii ambitioși.

Regula a șaptea. Pune-ți intenționat piedici.
O astfel de metodă nu li se potrivește decât persoanelor care se mobilizează în situații extreme. Dacă, de exemplu, vrei să-ți schimbi serviciul, da-ti demisia, rămâi fără lucru si astfel te vei mobiliza , sub imperiul stresului, să-ți gâsești, contra cronometru, un nou job.

Sursa, www.garmoniazhizni.com