Sănătate

Apa cu lămâie? Nu chiar întotdeauna face bine!

 

Recunoașteți , peste tot ați întâlnit articole care ridicau în slăvi apa cu lămâie, avansând-o la rangul de elixir al vieții, al frumuseții și al sănătății. Dar haideți să vedem și reversul medaliei: această metodă se poate dovedi a fi deosebit de agresivă, în cazul în care suferiți de una din următoarele afecțiuni:
• dacă suferiți de afecțiuni ale tractului digestiv ( ulcer sau gastrită) . O astfel de băutură poate genera, în acest caz, serioase dureri de stomac, mai cu seamă celor care au aciditate crescută.
• dacă suferiți de probleme renale. Vitamina B, care intră în componența sucului de lămâie, are un puternic efect diuretic.
• dacă aveți un smalț al dinților foarte sensibil. Sucul de lămâie poate genera un disconfort în cavitatea bucală. Consumul frecvent de apă cu lămâie subțiază smalțul dinților. Stomatologii recomandă o pastă de dinți care întărește smalțul dinților.
• în cazul în care suferiți de stomatită. Dacă aveți răni ușoare în gură, este interzisă apa cu lămâie. Ea nu face decât să irite foarte tare mucoasa bucală.
• în vazul în care sunteți alergici la citrice. Foarte adesea, unii oameni prezintă alergii cutanate, după un consum de citrice. Dacă aveți această problemă, să spunem cu portocalele, e bine să vă abțineți și de la consumul de lămâi. Faptul ca sucul de lămâie este dizolvat în apă nu schimbă cu nimic lucrurile.

Pentru a evita, așadar, efectele negative ale consumului de apă cu lămâie, înainte de a apela la această metodă, faceți-i o vizită medicului gastro-enterolog.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.