Sănătate

Psihologii au concluzionat : Urăști pisicile? Înseamnă că ai probleme la “mansardă”!  

 

Unii oameni urăsc, pur și simplu, pisicile, fără însă a putea explica rațional acest lucru. Ei nu le pot suporta, pur și simplu,  prezența ( nu vorbim de cei alergici la părul de pisică! ) iar uneori le alungă cu vehemență din locurile în care se află.

Psihologii spun că această atitudine este un motiv serios de a-ți analiza a comportamentului. Norocul nostru ( sau al pisicilor! )  este însă că majoritatea oamenilor sunt toleranți, ba chiar iubitori ai  micuțelor feline.

Interesant este că nu există un compromis între cele două atitudini. Oamenii fie iubesc pisicile, fie le urăsc. E un fenomen psihologic foarte interesant.

Valoarea pisicilor în lumea de azi  e una specială. Pisicile nu mai sunt doar acele viețuitoare care prind șoareci, ci au devenit, am spune,  un “mamifer nobil”.

Ele au un  sistem bioenergetic unic, care intră în armonie cu câmpul energetic al  stăpânului lor. Mai mult , ele sunt capabile chiar să-și vindece stăpânul la nivel psihic , prin simpla lor prezență în preajma acestuia.

Un lucru e sigur, se pare : Iubirea față de pisici reprezintă, un indiciu al sănătății psiho-fiziologice.

Nu degeaba stăpânii de pisici sunt atât de mândri de ele,  vorbind deseori despre efectul lor fantastic asupra stării lor de sănătate. S-a dovedit că aceste animale de companie sunt capabile să înlăture durerile de cap, să scadă tensiunea arterială, să trateze insomnia , plus multe alte boli , generate de dezechilibrul aurei personale.

Mai mult, s-a demonstrat că oamenii care au pisici, au extrem de mult succes în  relațiile lor cu cei din jur. Raporturile în familie sunt armonioase, iar atmosfera din casă e calmă și destinsă. Și de vină sunt tot ele, pisicile!

Psihologii au evidențiat de asemenea câteva tipuri de oameni care urăsc pisicile. 

Mai mult de 90% dintre ei sunt dependenți de alcool sau au rude alcoolici. De asemenea, oamenii care au avut un trecut sumbru: infractorii, maniacii sau hoții. Ura lor față de pisici se întâmplă la nivelul subconștientului,  ei î dându-și seama că pisica simte aura lor „necurată”.

In concluzie, oamenilor care au o atitudine ostilă față de pisici, le sugerăm să-și regândească această relație. Astfel, ei și-ar putea schimba în bine atât personalitatea, cât și relațiile cu  cei din jur .

Sursa : cluber.com.ua 

Sursa foto: psy-mind.com.ua 

Etichete