Femei de 10

Ești nefericită? Nu mai pierde timpul văitându-te! Treci la fapte!

Foto: kimwaggoner.com

Nu poți fi fericită din întâmplare sau accidental. Este nevoie de multă muncă. În loc să găsiți scuze sau să vă văitați puneți în aplicare următoarele sfaturi pentru a deveni femeia fericită care ar trebui să fiți! Dalai Lama spunea că: “Fericirea nu este ceva gata făcut. Este rezultatul propriilor tale acțiuni.”

Înțelege ce înseamnă fericirea
“Fericirea nu este ceea ce ai, sau cine ești, sau unde ești sau ceea ce faci pentru a fi fericit sau trist. Este ceea ce crezi tu despre toate acestea.” – Dale Carnegie
Nu te poți declara fericit dacă nu știi ce înseamnă fericirea. Nimeni nu ar trebui să fie nefericit. Este o alegere pe care doar tu o poți face.

femeieÎnlătură negativismul din viața ta. 
“Cea mai mare parte a fericirii sau a nefericii ține de dispoziția noastră, nu de circumstanțe.” – Martha Washington
Încearcă să determini ce te face nefericită. Poate fi serviciul sau oamenii din jurul tău care nu îți plac. Ori de câte ori te afli într-o relație nesănătoasă, dacă ai un serviciu care nu îți place sau ești înconjurat de persoane negative, scapă imediat de factorii care îți provoacă nefericirea.

Umpleți viața cu lucruri frumoase  
“Momentul în care recunoști ceea ce te face fericit este startul către fericire.” – Lucille Ball
O dată ce ai înlăturat energiile negative, este momentul să aduci lucruri pozitive în viața ta. Fie că petreci timp singură, faci mișcare sau ai un partener care te sprijină, întotdeauna vei găsi lucruri care să îți merite atenția și care să te facă fericită. Oricât de groaznice ar părea unele lucruri, caută întotdeauna sa vezi și partea plină a paharului.

Trăiește momentul
“Nu subestima valoarea lui ”a nu face nimic”, să mergi fără o direcție anume, să asculți tot ce nu poți auzi și să nu te plictisești.” – Winnie the Pooh
Cel mai adesea ne risipim energia făcându-ne planuri și griji pentru viitor. Dar a fi fericit și binecuvântat depinde de momentul prezent, de Acum. Prezentul ne oferă numeroase minuni. Nu e păcat să ne consumăm pentru lucruri pe care nu le putem controla?

A photo by L√©a Dubedout. unsplash.com/photos/N6STB5KbRUUÎntocmește un plan pentru fi fericită 
“Fericirea este atunci când ceea ce gândești, ceea ce spui și ceea ce faci sunt în armonie.” – Mahatma Gandhi
Atunci când ai făcut din fericirea ta un scop în sine trebuie să pui la punct și un plan care să te ajute. Nu trebuie să existe scuze, întoarceri din drum sau dubii. Oricare ar fi lucrul care te face fericită, fie că este o activitate caritabilă sau lupta de a rămâne slabă, este foarte important să înțelegi ce reprezintă pentru tine atingerea acestui obiectiv. Înțelege că el este cel care îți aduce energie pozitivă și care îți ține moralul ridicat.

Fii activă! 
“Singura bucurie în lume este să începi.” – Cesare Pavese
Oricât de important este a avea un plan și a visa, nu este suficient. Trebuie să fii activă și să pui în practcă dorințele tale. Trebuie să înțelegi că pentru a fi fericită trebuie să acționezi.

Sursa: lifehack.org