Femei de 10

7 reguli care te pot transforma dintr-o femeie obișnuită, în prințesă

Catherine și Meghan, soțiile celor doi prinți moștenitori ai tronului Marii Britanii au fascinat întreaga lume cu farmecul lor. Nu este un secret faptul că au apărut numeroase cursuri de etichetă regală, care îi învață pe participanți cum să se poarte în public, poziția corectă, cum să primească oaspeții sau cum să folosească tacâmurile ca o ducesă. Myka Meier, specialist britanic în etichetă, a lucrat cu membrii familiei regale penrtu a le explica regulile pe care trebuie să le urmeze pentru a arăta ca o adevărată doamnă.

Iată câteva din recomandările pe care Myka le împărtășește femeilor care vor să fie adevărate doamne:

1. Postura corectă este o artă.

Este interzis unei femei din familia regală să stea picior peste picior. Cu toate acestea, este permis la evenimente neoficiale, unde Regina Elizabeta  II este absentă.

Piciorul superior nu trebuie să stea în aer, ci așezat strâns lângă celălalt.

2. Ține geanta plic cu ambele mâini.

La evenimentele oficiale, ducesa își ține geanta plic cu ambele mâini. Dacă este nevoie să dea mâna cu cineva, atunci o va ține într-o singură mână. Dacă se așează, geanta va fi poziționată între spătarul scaunului și spatele ei. În foarte puține cazuri va ține geanta pe genunchi. De asemenea, niciodată un membru al familiei regale nu va ține geanta la subraț.

3. Întâmpină invitații cu un sărut pe obraz sau o strângere de mâini.

Membrii familiei regale își întâmpină prietenii cu un sărut pe obraz, începând cu cel drept și apoi cu stângul. La evenimentele oficiale, se rezumă la o strângere de mână cu persoanele pe care nu le cunosc. Când se află în vizită în alte țări, urmează tradițiile locale. De exemplu, în Noua Zeelandă își ating nasurile.

4. Fă cunoștință cu oaspeții cât poți de repede.

Obligația ta ca și gazdă este să vorbești cu toți invitații și să te asiguri că se simt bine. Ajută-ți invitații să își găsească interese comune cu ceilalți invitați. Toate prezentările trebuie făcute înainte de a începe dineul.

5. Ia 3 înghițituri și oprește-te.

Nimeni nu are voie să mănânce înaintea reginei. De obicei, ducesele iau 3-4 înghițituri și se opresc.

6. Ține cana de ceai sau de cafea corect.

Eticheta spune că o cană de ceai se ține diferit de o cană cu cafea. O cană de ceai se ține cu degetul mare și degetul arătător prin mâner, în timp ce degetul mijlociu trebuie plasat sub mânerul care susține cana (ca în imagine). În cazul cănii de cafea, degetul arătător poate trece prin mânerul cănii. 

7. Fii amabilă cu semenii tăi.

A fi ducesă presupune respect, bunătate și grijă față de semeni. “Gândește-te la ceilalși prima oară și împrăștie cu bunătatea precum ar fi confetti” spune Myka Meier.

Bonus: Cum să înveți să faci o reverență și să ai o postură demnă de o prințesă.

Sursa: brightside.me
Foto: Reporter/East News © Kensington Palace/instagram

Uscatoare rufe