Ea și El

Motivele pentru care soția mea este mai importantă decât copiii

cuplu apus

Scriitor și tată, Mike Berry, explică pe blogul său de ce soția lui este mai importantă decât copiii și de ce acest model ar trebui preluat de mai multe familii. Articolul său a devenit foarte popular și evident a stârnit numeroase discuții, împărțind cititorii în două tabere. Parte din cititori l-au criticat pe Mark, în timp ce alții au fost inspirați de modul său de gândire.

Mike și soția sa Kristin au adoptat 8 copiii. Sunt căsătoriți de 17 ani și sunt implicați în activități de ajutorare a familiilor cu probleme.

”La 20,30 este ora la care dau primul semnal celor 2 fiice adolescente. Iar la 21,00 le spun: ”Trebuie să mergeți în camera voastră!” Fac lucrul acesta aproape în fiecare seară. Iar ele reacționează de fiecare dată: ”De ce trebuie să mergem în pat de la ora 21,00? Nu mai suntem copii!”

“Nu trebuie să vă culcați acum, pur și simplu vă cer să mergeți în camera voastră. Eu și mama voastră nu ne-am văzut toată ziua fiind la serviciu. Avem nevoie să petrecem timp împreună.”

Fetele își dau ochii peste cap.

Respectăm această regulă de când mă știu. Ne iubim copiii și evident, joacă un rol foarte important în viața noastră. Ei știu că se pot baza întotdeauna pe sprijinul nostru.

Dar dincolo de copii, existăm și ”noi”. Relația noastră. Eu și Kristin facem tot ce putem pentru a ne menține căsnicia rezistentă și sănătoasă. Iată patru dintre motivele pentru care căsnicia este importantă:

  1. O căsnicie sănătoasă este temelia unei case.  

Copiii au un un rol imens în familie, dar la baza acestei structuri complexe se află soții. Ei au întreaga responsabilitate, iar copiii urmează exemplul părinților.

  1. Înaintea copiilor, am fost noi.

Înainte de apariția copiilor, am fost noi 2. Ne-am îndrăgostit, am chiulit de la ore împreună, am vorbit la telefon nopți întregi iar la un moment dat am decis să fim împreună pentru totdeauna. Am pornit noi 2 pe drumul nostru. Și am început această aventură ca familie. Apoi au apărut copiii. Evident, am fost foarte fericiți să devenim părinți. Dar căsnicia noastră este sacră. Și trebuie să facem tot posibilul să o protejăm.

  1. După ce vor crește, vom rămâne doar noi 2.

Nimic nu durează la nesfârșit. Va veni un moment în care copiii vor crește și vor părăsi cuibul. Când vor pleca de acasă și își vor întemeia propriile familii și vor avea proprii copii, mi-ar plăcea ca relația cu soția mea să fie la fel de puternică și apropiată cum a fost la început. Iar pentru a avea un astfel de viitor, trebuie să lucrăm la relația noastră încă de pe acum. Relația noastră trebuie să fie o prioritate. Evident, nu este așa de simplu cum pare.

  1. Trebuie să le oferim un exemplu de urmat.

Așa cum spuneam, copiii ne urmăresc și copiază. Eu spun adesea, ”Noi creștem adulți, nu copii.” Nu știu voi ce părere aveți dar eu îmi doresc ca ai mei copii să crească cu o atitudine sănătoasă față de relații, iubire și familie. Și vreau ca mariajul nostru să fie un exemplu pentru ei. Așadar, soția mea este pe primul loc. Copiii sunt foarte aproape de acest loc, dar totuși după soția mea.

Când copiii văd că părinții lor se iubesc, se simt și ei iubiți. Și cel mai important este că acest lucru le va da încredere în ei și în lumea din jurul lor.

Avem programe aglomerate. Suntem întotdeauna în criză de timp. Petrecem toată ziua cu copiii noștri. Acesta este motivul pentru care le cer copiilor să meargă în camera lor, în fiecare seară la ora 9,00.

Sursa: brightside.me

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate