Nutriție

7 motive pentru care nu slăbești

Greutatea este fără doar și poate un subiect care interesează pe toată lumea, atât din motive de sănătate, cât și raportat la modelele de frumusețe impuse de societate. Chiar dacă urmăm diete foarte stricte și exercițiile fizice recomandate, se întâmplă adesea să nu obținem rezultatele sperate. Motivele pentru care nu pierzii în greutate sunt diverse. Iată câteva dintre ele:

somn1. Primul factor care poate interveni în încercarea ta de a slăbi este faptul că nu dormi bine și nu dormi suficient de mult timp. Dacă nu există un control al somnului, hormonii responsabili cu senzația de foame sunt afectați,  cresc pofta de mâncare și trasmit către creier nevoia de a consuma mâncare. Se recomandă minim 8 ore de somn, pentru a-i permite organismului să își echilibreze metabolismul.

2. Consumul excesiv de zahăr crește numărul de calorii din organism și încetinește procesul metabolic, ceea ce cauzează acumulare de grăsimi care determină creșterea în greutate. Trebuie să fi atentă la alimentele pe care le consumi, la valoarea lor nutrițională și la ingredientele pe care le conțin.
cafea

3. Este cunoscut faptul că, o influență mare în creșterea în greutate și obezitate o au caloriile. Dar trebuie să asigurați un echilibru caloric și nutrițional dietei. Evită obsesia caloriilor care te poate determina să elimini de pe lista ta de regim, alimente de care corpul tău are nevoie pentru starea de sănătate și care îmbunățescfuncționarea metabolismului.

4. O viață sedentară poate favoriza acumularea de kilograme. Se recomondă efectuarea a cel puțin 30 de minute pe zi de activitate fizică.
fast food

5.  O dietă săracă te poate împiedica să slăbești. Lipsa mișcării și alimentația tip fast-food sunt cei mai mari dușmani pentru cei care vor să slăbească. Din păcate, din cauza lipsei de timp, multe persoane aleg să manânce produse congelate semipreparate sau junk food care nu conțin nici un nutrient esențial pentru organism. Din potrivă, sunt pline de grăsimi și calorii care nu doar îngrașă dar pot provocaa mult rău dacă sunt consumate foarte des.

6. Un alt factor care poate întârzia procesul de slăbire poate fi determinat de dereglările hormonale. În acest caz trebuie să îți consulți medicul pentru a afla dacă aceste dereglări sunt creșterii în greutate și să înlături cauza pentru a preveni și alte probleme de sănătate. De asemenea, consultă și un nutriționist care să îți recomande alimentele care să te ajute în cazul acestor modificări hormonale.

7. Un alt factor poate fi faptul că nu ai atins nivelul necesar de acizi grași din dieta ta. Mult timp, se considera că pentru a fi slab trebuie elimini toate alimentele cu grăsimi. Trebuie precizat, că pentru funcționarea optimă a organismului este necesară un anumit tip de grăsimi, care înlocuiesc grăsimile negative din organism și creează starea de sațietate. Astfel scade apetitul și reduce cantitatea de alimente folosite. Aceste grăsimi esențiale sunt: acizii grași prezenți în uleiul de in, uleiul de pește, nuci și semințe.

Sursa: steptohealth.com

Uscatoare rufe