Nutriție

Ramen – supa japoneză cu de toate

Ramen este o supă sănătoasă și plină de gust, care conține, printre multe altele,  spanac, porumb dulce, tăieței și ouă

Probabil v-ați întrebat de mai multe ori ce conține această supă celebră în Japonia. Ei bine, astăzi vreau să vă împărtășesc secretele rețetei de supă cu ramen. Merită încercată!

INGREDIENTE
• 700 de ml. supă de pui
• 3 căței de usturoi
• 4 linguri de sos de soya
• Sos Worcestershire
• Ghimbir tăiat
• Amestec condimente (boabe de piper de Sichuan, anason, cuișoare, fenicul)
• Un vârf de pudră de chili
• 1 lingură de zahăr ( opțional)
• 375 gr. fidea ramen
• 400 de gr. porc gătit sau pui
• 2 linguri de ulei de susan

– Pentru garnitură-

• 100 gr. baby spanac
• 4 linguri de porumb dulce
• 4 ouă fierte
• Ceapă verde tăiată

PREPARARE
1. Se amestecă supa de pui cu usturoiul, sosul de soya, sosul Worcestershire, ghimbirul, condimentele, într-o oală cu circa 300 ml. de apă și fierbeți. După ce apa a început să fiarbă, reduceți focul și mai lăsați 5 minute la fiert. Gustați, iar apoi adăugați zahăr sau sos de soya după gust.
2. Gătiți fideaua după instrucțiunile de pe ambalaj. Se taie carnea de porc sau pui și se prăjește în uleiul de susan, apoi de lasă de-o parte.
3. Împărțiți fideaua în 4 boluri. Peste ea, adăugați câteva bucăți de carne, câte două ouă și o lingură de porumb.
4. Mai încălziți puțin amestecul de supă de pui. Apoi, adăugați supa peste ramenul deja pus în farfurie. După ce puneți supa, adăugați ceapa verde tăiată și câteva semințe de susan.

Poftă bună!
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/722637/japanese-ramen-noodle-soup

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate