Vă fac o mărturisire : de când am început să cochetez cu alimentația vegetariană, am constatat că omul poate trăi bine-mersi si fără carne! Asta nu înseamnă că nu mă dau în vânt după pește, fructe de mare, ba mai scap câteodată și spre un grătar bine făcut, în aer liber și între prieteni. Nu refuz nici o sarma, nici o piftie și nici cârnați făcuți în casă – că tot vin sărbătorile. Dar rămân, totuși, vegetariană , căci mă împac mult prea bine cu salatele și mă simt mult mai “ușoară” parcă, fupă o salată, decât după un prânz copios pe bază de purceluș! 😁😁
Salatele mele sunt “extrase” și din cărți și de pe internet, dar marea lor majoritate sunt rodul…imaginației mele! Stau binișor la acest capitol, iar castronul meu favorit devine martor constant al improvizațiilor mele vegetariene! Amestec în el tot ce imaginația îmi dictează : salata propriu-zisa ( că de-aia se numește salată!) , apoi suratele sale : frunzele de ruccola, de baby spinach, apoi ceapa verde, ridichile, roșiile cherry, ardeiul gras ( el poate să fie gras, eu – NU!), mărarul, apoi amestecul de semnițe cu ceva nuci prin ele, feliuțe de avocado, niscaiva boabe de porumb, după care încep improvizațiile : măslinele, bucățelele de ou fiert, cele de ton, etc. Le adaug în funcție de pofta de mâncare, de… “generozitatea” frigiderului, de timpul avut la dispoziție și de…poftele celor din jur, care se văd obligați să impartă cu mine salata!
Finalul însă este cel care contează. Cum spun latinii “Finis coronat opus”! Iar finalul…îi aparține lui FUCHS! Căci castronul meu, după ce adună în el toate cele de mai sus, primește binecuvântarea pliculețului cu condimente pentru salată de la FUCHS compania mea preferată, atunci când vine vorba de mirodenii pentru gătit!
Pliculețul, deși mic, dă salatei mele gustul acela divin, care mă face să nu mă opresc până nu dau gata tot castronul ( cu sau fără ajutor!) . “FIX-ul pentru salată” – cum scrie pe plic, este de fapt un MIX. ( FIX – MIX – ce simpatică legătură! ) . Dacă presar conținutul plicului direct peste salată? Nicidecum! Il dizolv intr-un vas, împreună cu 3 linguri de apă și 3 de ulei ( cel de măsline este preferatul meu!), după care dressingul obținut se strecoară lin peste cele din castron și…salata-i gata!
Yummi-yummi! Nu-i deloc rău să fii vegetarian, dacă îl ai pe FUCHS lângă tine! 😜
Iar dacă vrei să afli mai multe despre condimentele minunate ce-ți stau la dispoziție, intră aici :
http://punegust.ro/
Comentează