Nutriție

Un prânz delicios…cocoțați în copac! 

 

Astăzi o să vă lăsăm, din nou, cu gura căscată. De data aceasta vă invităm să luăm o
masă…la înălțime! Nuuu, nu ne referim neapărat la ceea ce vă vom pune în farfurie, ci la locul în care vom servi masa. Vă invităm, așadar,  la  Yellow Treehouse Restaurant – restaurantul australian, cocoțat în copaci! Hai, fiți cinstiți, nu-i așa că, atunci când erați mici, vă plăcea să vă cocoțați în copaci? Va fi deci, în plus, o plăcută aducere aminte!..

  …Ne aflăm, așadar, în Auckland, într-un loc cu o natură de poveste. Arhitecții cărora li s-a dat pe mână proiectul, au vrut să dea o replică  originală puzderiei de zgârie-nori care sufocă orașele moderne din această parte a lumii. Restaurantul pe care l-au conceput este cocoțat într-un copac , la o înălțime de 12 metri. Restaurantul este , dec “îmbrătișează” trunchiul gros al unui bătrân arbore de sequoia. Suprafața sălii de mese este rezonabilă : o lățime de 9 metri, inălțimea fiind de 12 metri.

 

Construcția circulară păstrează forma unui cuib de pasăre, iar peretii săi sunt gândiți astfel incât, pe timp de zi, lumina  pătrunde nestingherită în interior, iar seara, prin pereți pătrunde aerul curat și sunetele pădurii.

Priviți, cât de feeric arată restaurantul, pe timp de noapte! Iluminatul este gândit, astfel încât atmosfera să fie una de poveste. Nu pot profita prea mulți de ea însă, căci capacitatea restaurantului “din copac” este de doar 18 clienți. Iar restaurantul este atât de faimos, încât rezervările se fac cu foarte mult timp înainte. Așadar, grăbiți-vă!