Femei de 10 Femeia hai-hui

Feministe versus misogini. Corespondență din Franța.

Femen feminist activist group members demonstrate on the place de la Republique in Paris on March 8, 2018 during a rally called by feminists association to mark International Women's Day. / AFP PHOTO / GEOFFROY VAN DER HASSELT

Feministe versus misogini. Corespondență din Franța.

Mișcarea  feministă din România ia amploare și se consolidează. Cu atât mai bine, căci sunt încă multe de făcut pentru eliminarea inegalităților și a discriminării.
Cercetarea științifică în acest domeniu lasă însă de dorit, spre deosebire de Occident, unde ea a atins cu adevărat un nivel de 10 !
Astfel, în Franța, socioloaga Christine Delphy, autoarea studiului “Dușmanul principal” (care este bărbatul, bineînțeles) demonstrează că heterosexualitatea feminină este un concept susținut de masculi, pentru a-și întări dominația asupra femeilor. La un festival feminist organizat în Franța în septembrie 2019, o conferință pretinde că perechea heterosexuală este incompatibilă cu idealul feminist. Astfel, « heterosexualitatea feminină este o ficțiune politică, impusă de patriarhat ». O altă  cercetătoare, Odile Fillod, afirmă ca alimentația femeilor este concepută de secole de către bărbați, pentru a transforma în mod progresiv corpul femeilor în scopul aservirii acestuia poftelor lor murdare. Ea susține că natura intrinsecă a femeilor este să fie lesbiene, heterosexualitatea fiind o deviație patologică.
Mona Chollet, într-o teză de doctorat consacrată vânătoarei de vrăjitoare în evul mediu, arată că aceste campanii erau de fapt crime de masă comise de bărbați în vederea excluderii femeilor de pe piața de muncă ! De altfel, fenomenul continuă și în ziua de azi în Africa, fapt pentru care a circulat recent la Paris o petiție intitulată « Vrăjitoare din toate țările uniți-vă », semnată și de către ministra franceză a egalității între bărbați și femei !
După ce a verificat peste 2,5 milioane de animale, ajutată de o echipă sârguincioasă, cercetătoarea Natalie Cooper a demonstrat cu cifre incontestabile că misoginia s-a răspândit și în muzeele de științe naturale. Astfel, printre animalele împăiate expuse, o mare majoritate sunt masculi, femelele fiind în mod scandalos sub reprezentate. De exemplu, doar 24% din nevăstuici sunt femele, 11% din lilieci, vrabia și muscarul regal coborând sub 10%.
Dar cel mai mare misogin e Dumnezeu însuși (iar pentru atei, Mama Natură) căci masculii multor specii sunt mai frumoși decât femelele : păunii cu penele lot multicolore, cerbii cu pădurea impunătoare de coarne, leii cu coama lor majestuoasă, chiar și unii pești plini de buline, linii și cercuri colorate !
Dar trebuie sa recunoaștem că printre ei, bărbatul e cel mai modest și discret. Dovada : cei care poartă coarne nu se laudă, nu se bat cu pumnul în piept și nu se umflă în pene !

Din Franța, Radu Dem

Sursa : revista Causeur
Credit foto :
Cerb – www.radiocanada.com
Feministe – www.rtl.fr
Paun – www.jardinage.lemonde.fr
Vrajitoare – www.nuit-halloween.com