Femei de 10

Iată de ce trebuie să vorbești cu tine, din când în când

oglinda

Poate consideri o nebunie să vorbești cu tine, însă, studiile au demonstrat că discuțiile pe care le avem cu propria persoană sunt utile din punct de vedere psihologic, în lupta cu stresul și cu situațiile problematice. De asemenea ajută în rezolvarea problemelor, motivație și încredere. În cazul în care nu ai găsit alte soluții, încearcă o discuție cu tine. Iată avantajele:

– Te ajută să te detașezi de situațiile stresante 

Când vorbești cu tine, folosește persoana a II-a sau a III-a, pentru a te detașa de situația problematică. O astfel de discuție îți este utilă în gestionarea anxietății și te ajută să găsești soluții logice.

– Te ajută să faci față emoțiilor 

Stresul poate fi copleșitor și îți poate da stări de agitație și panică. Dar, dacă vorbești cu tine, îți poți da seama de emoțiile tale, poți lucra cu ele, le poți gestiona și poți căpăta o nouă perspectivă asupra lucrurilor. Dacă reușești să îți controlezi emoțiile, vei rezolva sarcinile cu mai mult calm și mult mai eficient.

– Te motivează și îți dă încredere   

Vorbitul cu noi înșine, la persoana a II-a sau a III-a, este un mod excelent de motivare pentru a face față situațiilor stresante din viața noastră. Dacă îți spui: ”Ești pregătită și poți face lucrul acesta”, îți vei da putere să duci la bun sfârșit sarcina.

Chiar dacă la început ți se va părea ciudat, vei observa, rapid, o schimbare în modul în care faci față problemelor și situațiilor stresante. În cazul în care simți că te-ai îmotmolit, vorbește cu tine, cu voce tare și astfel vei reuși să găsești cea mai bună soluție.

Sursa: positivethingsonly.com

Etichete