Ea și El

6 reguli de aur pentru o relație solidă

Dragostea este probabil cel mai studiat, și totuși cel mai confuz sentiment uman. Oamenii de știință au reușit un lucru foarte important: să ne ofere câteva trucuri care ne vor crește șansele să găsim dragostea adevărată și să construim relații puternice și de durată.

Nu are importanță dacă ești la începutul unei relații sau dacă te consideri expert în domeniu. Regulile pe care vi le recomandă lifehack.org, vă sunt la îndemână și vă ajută să construiți o relație romantică și puternică.

  1. Cultivă gândirea pozitivă legată de partenerul tău

iubireOamenii de știință au descoperit că a gândi pozitiv despre partenerul de viață este esențial. Când te concentrezi pe calitățile lui, relația voastră devine mai apropiată.

Bianca Acevedo a studiat cupluri, de la Universitatea California, care aveau relații stabile și care preferau să își amintească mai degrabă, lucrurile frumoase decât experiențele negative pe care le-au trăit.

Aceste cupluri au dovedit că reușesc să rezolve conflictele mai eficient întrucât nu se concentrază pe lucrurile care îi deranjează. Dacă vei insista pe lucrurile neplăcute nu faci decât să amplifici micile defecte ale partenerului, ceea ce îl va irita și mai rău.

  1. Exteriorizează-ți afecțiunea

iubireEste foarte important să îți iubești partenerul dar la fel de important este să îi și dovedești acest lucru. Studiile arată că nu este înțelept să joci dur când scopul tău este să aduci pasiunea în cuplu. Exprimarea sentimentelor nu trebuie să fie foarte elaborată. Un sărut pe gât sau o atingere pe umăr este cel mai adesea suficient.

  1. Vorbește cu partenerul tău față în față

Vă este cunoscut, probabil, că o componentă importantă, care determină calitatea oricărei relații este comunicarea. Dar știați că modul în care comunicați este la fel de important? Studiile arată că partenerii care aleg să își vorbească față în față au șanse mai mari să rămână împreună.

Vorbitul la telefon, mesajele, Skype sau Like sunt ok, dar comunicarea electronică nu rezonează cu o relație împlinită. Pentru relații mai puternice și mai mulțumitoare vorbiți între 4 ochi cu partenerul vostru, cât mai mult.

  1. Experimentați împreună diverse activități

femeiEste foarte important să petreceți timp împreună, dar studiile arată că modul în care îl petreceți influențează relația. Dragostea are de câștigat dacă încercați lucruri noi împreună. Dacă, de exemplu vreți să faceți Bungee jumping, pentru prima oară în viața vostră, cercetătorii susțin că relația ar avea de câștigat dacă ați face acest lucru împreună. Dacă nu sunteți amatori de sport extrem, atunci găsiți activități care să vă scoată din rutina zilnică.

  1. Acordați-vă, unul altuia, spațiu – dar nu prea mult

Oricât de mult vă iubiți, fiecare cuplu are nevoie de puțin spațiu. Este bine să înțelegeți nevoile celuilalt și să îi oferiți spațiul de care are nevoie. Dacă îi oferiți prea mult sau prea puțin spațiu partenerul va deveni nefericit și va începe să se gândească la despărțire.

  1. Țineți alte pasiuni/tentații departe de viața de cuplu

Dacă vă doriți pasiune în cuplu, canalizați-vă energiile către hobby-uri, interese, activități comune. Acest lucru va duce la intensificarea sentimentelor. Se pare că această regulă are un impact mai mare la bărbați.

Țineți minte! Această formulă de menținere vie a iubirii nu este întotdeauna simplu de aplicat. Dar făcând schimbări în gândire și comportament puteți da un impuls relației voastre și să o păstrați proaspătă pentru o lungă perioadă.

 

Uscatoare rufe