Sănătate

10 sfaturi care vă vor ajuta să trăiți o viață lungă și sănătoasă

 

Da, chiar e posibil să ne prelungim viața! Desigur, trebuie să ținem cont de niște reguli, care e bine ca, în timp, să ne intre în obișnuință. Veți rămâne surprinse, după ce vă veți convinge că o alimentație sănătoasă, exercițiile fizice și dragostea de sine pot face minuni. Iar pentru ca rezultatul să fie cu adevărat uluitor, iată 10 reguli pe care trebuie musai să le respectați:

Includeți în rația zilnică de mâncare sfecla roșie. Ea este inamicul tensiunii arteriale. Iar aceasta este, conform statisticilor, principala cauză a infarcturilor și bolilor de inimă, ele fiind prima dintre cauzele mortalității.

Uitați de televizor!

Televizorul este un soi de “opium pentru populație”. Potrivit spuselor cercetatorilor, omul investește 10-15 ani din viață în privitul la televizior. E, fără îndoială, un timp care poate fi mult mai bine utilizat, în folosul nostru.

3. Mâncați cât mai puține dulciuri

Mai ales dintr-acelea, total nefolositoare, cum ar fi bomboanele și torturile. Ele nu numai că vă îngrașă, dar și influențează în mod negativ sănătatea. Dacă simțiți nevoia de dulce , mâncați miere și fructe.

4. Îmbrățișați cât mai des ființa iubită

Cercetătorii americani au demonstrat că îmbrățișarea omului drag timp de 30 de secunde scade tensiunea arterială și diminuează hormonul stresului din organism.

5. Reduceți consumul de sare

Un om sănătos trebuie să consume, pe zi de la 4 la 15 g de sare. Surplusul duce la probleme ale sistemului circulator. Uitați așadar de chipsuri, alune și covrigei!

6. Faceți băi de soare

Razele ultraviolete stimulează sinteza vitaminei D în organism, aceasta fiind inamicul unor numeroase bacterii și un eficient mijloc de luptă cu afecțiunile sistemului circulator.

7. Mâncați cât mai multe fructe și legume

Ele sunt o sursă de sanătate și frumusețe. Consumând zilnic câte 2-3 porții de fructe sau legume, veți crește considerabil gradul de sănătate al organismului vostru.

8. Respectați un mod de viață sănătos

Potrivit cercetătorilor americani, pt a vă prelungi viața cu 14 ani, este obligatoriu: să faceti sistematic exerciții fizice, să nu fumati, să beți foarte puțin alcool ( maxim 2 pahare de vin sec pe zi) și în fiecare zi să măncați 4-5 porții de legume și fructe ( o porție reprezintău astfel de fruct sau o salată sau o porție de mâncare de legume).

9. Plimbați-vă cât mai des

Este obligatoriu să faceți zilnic 10.000 de pași. Astfel veți evita și greutatea în exces.

10. Râdeți cât puteți de mult

Râsul prelungește viața – este un adevăr de necontestat.

Sursa : www.garmoniazhizni.com