Femei de 10 FIICELE EVEI

10 fraze pe care le spun mamele din Italia

 

Întreaga lume știe cât de atașați sunt italienii de mamele lor. Majoritatea tinerelor din Italia știu foarte bine că nu vor reuși niciodată să le înlocuiască pe mamele iubiților lor.
Mama italiancă nu-și lasă niciodată copilul să plece de acasă flămând sau îmbrăcat prea subțire. Indiferent de vârsta acestuia, el va fi veșnic înfofolit de către aceasta!
Iată o listă a celor 10 fraze pe care le vei auzi obligatoriu rostite de mamele din Italia :
.1. «Ai mâncat?» – această întrebare este aproape o mantră pentru mamele cu copii. Reprezintă preocuparea lor de bază. Ea va pune această întrebare chiar și pe patul de moarte. Mama italiancă își așează copilul la masă și nu-l va lăsa să se ridice până nu e sătul.
2.«Nu poți să ieși așa afară! O să răcești! »
Nu are nicio importanță că ești încotoșmănat pănă la refuz, mama italiancă oricum va considera că nu ești îmbrăcat suficient de călduros. Și sub nicio formă – pentru numele lui Dumnezeu! – să nu ieși afară cu capul ud! Si să nu alergi, căci o să transpiri si vei răci! Și..apropo, ai mâncat?😂😂😂
3.«De ce nu ți-ai găsit încă o fată bună/ un băiat bun?» – În lumea mamelor italience, dragostea este ceva simplu și de la sine înțeles, ceva ce poate fi ușor găsit și complicat de pierdut, și în calea căruia nimic nu poate sta. Într-un cuvânt, nimic nu te poate împiedica să-ți găsești jumătatea. Nu trebuie decât să te străduiești puțin!

4.«Mda, e destul de drăguț(ă), dar ai putea găsi ceva mai bun…»Hai să fim sinceri: n-o să reușești niciodată să pari, în ochii unei mame italience, suficient de bună pentru fiul ei, atât de frumos, deștept și capabil!
5.«Arăți rău, nu cumva ești bolnav?» – Ar putea părea că mamele italience nu se pot gândi la nimic altceva, decât la felul cum arată și cum se simt neprețuiții lor copii!.
6.«Ți-am spălat și ți-am călcat lucrurile. Ah! Și ți-am făcut și ordine în camera ta!» Dacă mama ta este italiancă, atunci știi bine că hainele tale vor fi mereu proaspete și parfumate, iar în cameră va domni mereu o ordine desăvârșită.
7.«Tu ai putea deveni secretar general ONU, de ce nu?!?”. Nu are nicio importanță că nu ai deloc încredere în tine sau că traversezi o perioadă sumbră. Mama italiancă își va asigura mereu copilul că este cel mai bun, cel mai genial și că este cel mai capabil dintre toți. Prin asta sunt unice mamele italience: în ele găsești mereu o mare de iubire și de susținere în toate.
8.«Vrei să spui că ai de gând să pleci să înveți în alt oraș?!? » Părinții italieni își iubesc într-atât odraslele, încât simplul gând că acestea ar putea părăsi „cuibul” generează un șir întreg de tactici de convingere pentru a-i face să se răzgândească. ” De ce trebuie să pleci de aici? Doar și aici sunt destule școli! Și-apoi cum te vei descurca acolo? Ce vei mânca😁? ”

9.«Nu, nu, nu te ridica din pat, doar ești bolnav! o să fac eu totul!» – Dacă, Doamne ferește, odorul iubit al unei mame italience cade la pat, ar fi mai bine să rămână pur și simplu acasă și să nu vorbească despre asta. Căci mama italiancă este atât de exagerată în grija sa, încât l-ar putea convinge că starea lui este intr-atât de gravă, încât nu poate mișca niciun deget!
10. «Dar eu unde voi dormi?» – Când, pe la 30 de ani, „puișorul” este în sfârșit gata să părăsească cuibul, el va constata că acest lucru, pur și simplu, nu-i reușește. Pentru o mamă italiancă, el va rămâne întotdeauna un copil, care, fără grija și ajutorul ei, va fi un neputincios. De aceea mama va veni deseori la noua locuință a fiului său, pentru a se convinge dacă acesta e bine și dacă nu cumva s-a înecat în dezordine.

Sursa: italy4.me

Publicitate