Femei de 10

“Există un loc special în Iad pentru fiecare femeie care nu ajută altă femeie.”

Madeleine Albright spunea că “există un loc special în Iad pentru fiecare femeie care nu ajută altă femeie.” Și se pare că așa stau lucrurile. Conform studiilor, femeile se descurcă mai bine atunci când fac parte dintr-un grup de femei puternice, pe care se pot baza.

Un studiu publicat de revista Harvard Business a arătat că femeile care au un cerc de prietene puternice, au șanse mai mari de a obține o poziție de conducere, mult mai bine plătită.

Parte a explicației pentru care femeile cu susținere puternică din partea altor femei ajung să aibă un succes mai mare este acela că ele pot beneficia de sfaturile grupului. Femeile se confruntă cu situații diferite decât bărbații astfel încât a beneficia de experiența altor femei care au trecut prin situații similare poate fi un real sprijin pentru a traversa situații dificile. Este ca și cum ai avea o hartă a propriilor scopuri.

Este interesant de remarcat faptul că femeile aflate în poziții de conducere care nu aveau acest sistem de sprijin nu obțineau la fel de mult ca femeile care beneficiau de sprijinul prietenelor. Bărbații și femeile au nevoi diferite, iar acest lucru se extinde și asupra grupului.

Dar impactul este nu doar la nivel profesional. Studiile au demonstrat că femeile care au 10 sau mai multe prietene depășesc mai ușor boala decât femeile care nu au prietene. Femeile care traiesc singure și izolate prezintă un risc mai mare cu 64% de a muri de cancer și cu 43% de a recidiva cancerul de sân. Prietenia este practic cel mai bun medicament.

Nu subestimați, niciodată, puterea grupului de prietene. Să ai un loc unde te poți exprima liber, să îți spui of-ul fără să fi judecată și să primești sprijin necondiționat îți îmbogățește viața pe toate planurile.

Sursa: www.upworthy.com