Femei de 10

Teodora Drăgoi – Pop: “Mi-aș dori o emisiune care să puncteze dezvoltarea și autocunoașterea femeii”

Prezentatoarea emisiunii “Popasuri folclorice” de la TVR 3 a vorbit deschis despre parcursul său, planuri și viața de familie. Teodora Drăgoi – Pop ne-a cucerit cu zâmbetul ei și firea pozitivă și copilăroasă! Ziaristul Emanuel Băran a obținut un interesant interviu de la vedeta TVR.

 

Emanuel Băran : – De unde pasiunea pentru televiziune?
Teodora Drăgoi : – Pur și simplu am văzut un serial la TVR1, singurul post tv de altfel pe care îl puteam urmări acasă, deoarece părinții nu au fost de acord cu televiziunea prin cablu, pentru a nu ne distrage atenția de la școală. Era un serial în care se urmărea viața unei fete care lucra în televiziune, iar pe mine m-a fascinat. Acea fată era toată ziua ocupată, cu multe telefoane de dat, se îmbrăca frumos, cunoștea persoane noi in fiecare zi și atunci mi-am zis: “Ce viață frumoasă are! Dacă și eu aș trăi așa vreodată cred că ar fi fantastic!” A fost doar un gând, pentru că eu eram la acea vreme o fată simplă din Hunedoara. Nu a fost o pasiune, nu m-am gândit că vreau să ajung în televiziune.
Emanuel Băran : – Și totuși, cum ai ajuns să lucrezi în televiziune?
Teodora Drăgoi : – Am cântat muzică populară pentru simplul motiv că un copil, când este mic, este îndrumat de părinți să meargă într-o zonă sau alta. Eu am început să cânt! Am luat un premiu la vârsta de 16 ani și am câștigat o înregistrare pentru TVR. Acolo am întâlnit-o pe Niculina Merceanu, era producător pe-atunci, m-a plăcut, i-a plăcut și cum cântam, mai ales ca aveam în repertoriu cântece din zona Olteniei. Întreaga poveste se petrecea în vacanța de vară, cea care preceda începutul clasei a XII- a. Și…nu mai țin minte exact derularea evenimentelor, ideea este că dânsa m-a întrebat: „Ce planuri ai pentru vara asta, nu vrei să mai rămâi cu mine la București? Răspunsul meu a fost unul afirmativ, mai ales că de mică mă întrebam: „Cum trăiesc oare oamenii din București?” Mă fascina acest oraș… După o săptămână în care m-am cam plictisit în casa, m-a luat prin televiziune să văd cum e. Am început să o ajut ducând câte o hârtie la un anumit birou. Mai târziu, a vrut să vadă cum dau pe sticlă, apoi cum scriu un text, am observat pur și simplu ce înseamnă un montaj, o filmare de teren sau de studio… și acesta a fost practic începutul meu în televiziune.
Emanuel Băran : – Cum a fost copilăria ta?
Teodora Drăgoi : – Frumoasă! În cea mai mare parte, la țară. Îmi amintesc cu drag de vacanța de vară cu caprele mele de prin curte. Am avut o copilărie ca în orice familie normală, în care părinții munceau, copiii erau îndrumați să învețe, iar în fiecare vară trebuia să meargă la țară pentru că era sănătos, era aer curat. Nu înțelegeam eu atunci, dar înțelegem și apreciem acum…
Emanuel Băran: – Familia ta cum a reacționat când le-ai spus că vrei să faci televiziune? Ai fost susținută de familie?
Teodora Drăgoi: – Au fost foarte mândri. Mama s-a implicat foarte mult, m-a ajutat, tata mi-a fost și el alaturi. Au fost de acord cu ce mi-am dorit să fac. Mi-au zis că atâta timp cât nu fac cu greu sau nu mă simt constrânsă, este în regulă. Am avut parte de părinți deschiși la minte!
Emanuel Băran : – Când le-ai spus că renunți la muzica populară în favoarea televiziunii ce au spus?
Teodora Drăgoi : – Nu prea au fost ei de acord, dar nu în mod declarativ. Mi-au sugerat să nu renunț la muzică, să fac ceva în paralel. Însă le-am explicat că a fost o etapă din viata mea. La început mai îmi ziceau să cânt prin casă sau la întâlnirile cu prietenii, dar le-am zis că nu…și într-un final s-a epuizat subiectul.
Emanuel Băran : – Ești singură la părinți sau mai ai frați? Au și ei talente artistice?
Teodora Drăgoi: – Mai am un frate, pe Vlăduț. El este geniul casei. Este foarte deștept. Tata așa se laudă, că are o artistă și un geniu. El e din punctul meu de vedere foarte deștept și fiind mai mic, eu îi zic că seamănă cu mine (n.r. râde). El e în Timișoara și are o afacere, un poligon de tragere. Am fost o singură dată, dar mi se pare dificil. Pistolul e greu și nu m-a anunțat că există un recul și când am tras m-am speriat. E frumos ceea ce face el pentru că și-a creat tot ce și-a dorit, până acum.
Emanuel Băran : – Ai prezentat emisiuni atât la TVR cât și la TVH cu teme atât din domeniul medical cât și folcloric. Ce gen de emisiune simți că ți se potrivește cel mai bine?
Teodora Drăgoi: – Genul de emisiune căreia îi găsesc un rost atât pentru mine, cât și pentru public, să ne fie utilă in a ne dezvolta în viață. Pentru mine, emisiunile medicale din TVH, la care am abordat foarte mult partea de dezvoltare personală, mi-au fost de real ajutor. Mi-aș dori ca la TVR sau la altă televiziune să pot face la un moment dat așa ceva. Mi-aș dori o emisiune care să puncteze dezvoltarea și autocunoașterea femeii, pentru că eu cred foarte tare în bunul mers al lucrurilor atunci când există femei echilibrate, care își cunosc ritmul vieții.
Emanuel Băran : – Ești o persoană pozitivă. Cum reușești să îți păstrezi această energie pozitiva?
Teodora Drăgoi : – Se învață pozitivismul. Eu consider că am fost crescuți în strictețe, învățați că trebuie să facem anumite lucruri…și în ziua de azi multă lume clachează pentru că nu prea stie să gândeasca în perspectivă sau cu bătaie lungă. Pozitivismul vine și din faptul că de fel sunt mai copilăroasă. Când sunt tristă îmi fac selfie-uri în care mă strâmb, le trimit alor mei și ei se miră de cât de tare și urât mă pot strâmba. Aceste copilării mă salvează de multe ori. Mai ascult muzică sau ma plimb și astfel reușesc să îmi păstrez o stare pozitivă.
Emanuel Băran : – Mai faci și alte lucruri care te motivează?
Teodora Drăgoi : – Da, uneori mă uit la pozele în care sunt fericită și atunci îmi aduc aminte cât de bine îmi era acolo… Îmi este drag de mine când mă văd fericită. Parcă mă reconectez la adevărata mea putere, îmi reîncarc bateriile și îmi văd de drumul meu!
Emanuel Băran : – Ești o persoană organizată? Obișnuiești să îți stabilești obiective?
Teodora Drăgoi: – Obiective nu îmi stabilesc pe termen foarte lung și asta cred că e o greșeală. Organizată sunt. Îmi scriu pe agendă în fiecare seară ce am de făcut a doua zi, de la ce trebuie să îmi cumpăr, la ce trebuie să montez și câte minute trebuie să iasă de acolo, telefoanele pe care le am de dat… și tot așa.
Emanuel Băran: – Care a fost cel mai fericit moment din viata ta?
Teodora Drăgoi : – Unul dintre cele mai fericite momente a fost când am cunoscut-o pe Niculina Gheorghiță (n.r. psiholog). Pentru mine ea va rămâne omul care m-a învățat să trăiesc fără frici și limitări. Scrie atât de frumos și explică atât de bine ce are de spus, încât pur și simplu parcă îți dă o șansă reală să-ți faci viața bună. Am învățat că singura comoară pe care o avem noi, suntem noi înșine. Mie mi-a dat curaj. Există o limită unde trebuie să iei niște decizii în viața ta și le iei, dacă îți dai seama că singurul lucru care contează e să-ți fie inima liniștită. Cartea “Bucuria de a trăi fără mască” este cea care mi-a schimbat viața. O recomand cu fiecare ocazie!
Emanuel Băran: – Ce ne poți spune despre stilul tău de viață?
Teodora Drăgoi: – De curând am fost la o cură de detox care m-a educat puțin, adică am început să mănânc mai atent, să fiu conștientă. Cred că în ziua de astăzi, stilul de viață și alimentația ne dau cele mai mari bătăi de cap. Cred că ne dezechilibrează foarte mult.
Emanuel Băran : – În afară de televiziune, ce alte pasiuni mai ai? Ce îți place să faci în timpul liber?
Teodora Drăgoi: – Îmi place să merg la concerte simfonice. Acum că a fost Festivalul Enescu am ajuns în câteva seri, ies cu prietenele, îmi sun părinții, fratele, petrec timp cu familia. Aș vrea să ajung la performanța în care să fac din viața mea un hobby.
Emanuel Băran : – Ce ne poți spune despre vacanțele tale? Care sunt destinațiile care îți plac cel mai mult?
Teodora Drăgoi: – Am fost în SUA și aș vrea să mă reîntorc pentru că prima dată am fost atât de entuziasmată să vizitez tot ce s-a putut, încât nu prea am observat stilul de viață. Îmi place când ajung într-un oraș nou să descopăr stilul de viață al oamenilor: cum trăiesc, cum gândesc, cum se comportă, cum reacționează. Îmi place să mă uit la oameni: cum merg, cum se îmbracă, cum se ceartă, cum se bucură…
Emanuel Băran : – De obicei cum îți alegi destinația de vacanță?
Teodora Drăgoi : – Nu prea știu să aleg. De obicei le alege soțul meu. Până acum m-a întrebat dacă vreau să merg într-un loc anume, și am spus da sau nu ☺ .