Călătorii Timp liber

O poveste frumoasă, despre dragoste, biciclete și soarele fierbinte al Africii

Primesc sute de mesaje de la telespectatorii mei. Mai primesc chiar și scrisori, din acelea clasice, scrise îngrijit pe foi smulse din caietele elevilor. Majoritatea plicurilor ce poposesc, pe numele meu, la Poarta Pangratti, sunt de la oameni sărmani. Scrisul lor tremurat, dezacordurile și disperarea din poveștile pe care mi le încredințează, mă mișcă profund. Mi-e ciudă că nu-i pot ajuta și că emisiunea mea e neputincioasă. O invidiez, într-un mod deloc toxic, pe Andreea Marin, care reușea să aducă bucurie în viețile unor amărâți. Nu mi-ar fi placut să fiu zână, dar m-aș fi bucurat să pot ajuta, mai mult decât cu un sfat sau o vorbă bună…
Dar majoritatea mesajelor pe care le primesc sunt de bine. Sunt oameni care ne urmăresc emisiunile, ni le apreciază, mai ne și ciupesc pe ici pe colo ( așa și trebuie! în fond, este cea mai adevărată mână de ajutor pe care o putem primi! ) ne sugerează invitați si teme,dar și subiecte pentru articolele de pe site-ul femeide10.ro. Mă bucur să constat că, iată, apariția emisiunii nu a zdruncinat „viața” revistei noastre online! E la fel de citită, ba chiar parcă și mai mult!

Zilele trecute, am primit , pe Messenger, un mesaj interesant. De fapt, un mesaj despre un OM INTERESANT. Semnatarul era iubita lui, Loredana. Își dorea să afle lumea despre ce prieten grozav are. Firește, veți spune, în ochii iubitelor, toți bărbații par grozavi!
Ei, iată, mesajul mi-a stârnit interesul și , mai mult, citindu-l din fir a păr ( Loredana scrie mult și captivant! ) am decis să vă vorbesc și eu vouă, mai departe, despre acest Bogdan…

Bogdan Marcu este, așadar, iubitul Loredanei. Probabil că are multe alte calități – care au și făcut-o pe Loredana să-i ofere inima ei! – dar în principal este un aventurier, pasionat de călătoriile pe două roți. În ultimii 10 ani Bogdan a calatorit , călare pe motocicleta sa, prin mai multe țări ale Europei si ale Africii de Nord, însă anul trecut a decis să schimbe motocicleta cu bicicleta. Zis și făcut, după care și-a fixat și primul obiectiv : a pornit să traversese Africa, din Cairo până în Cape Town. Da, ați auzit bine : pe bicicletă!!
Călătoria a început pe data de 20 octombrie 2016 , iar până în prezent, Bogdan a pedalat prin Egipt, Sudan,Uganda, Kenya,Tanzania, MalawiQ, Zambia. Tocmai ce-a ajuns în Botswana.
In Egipt a pedalat singur, escortat însă de politie. Pedalatul lui Bogdan a fost alternat cu vizitarea unor locuri fabuloase, de care noi, oamenii de rând nu ne-am ciocnit decât prin cărțile de geografie sau în cele de istorie : piramidele si Sfinxul, Muzeul Egiptean, templul din Luxor, Valea Regilor, Karnak-ul, trecand prin orașele de pe malul Nilului, până în Aswan. De-acolo, aventurierul nostru ( de fapt al Loredanei! ) a luat feribotul până în Sudan, în Wadi Halfa, unde a avut parte de opsitalitatea sudanezilor. In Khartoum a fost nevoit să reconfigureze traseul : Etiopia a făcut schimb cu Uganda, călătorul nereușind să obțină viza, asa că și-a predat bicicleta la cala de bagaje a unui avion uriaș și a zburat spre Entebe, urmând apoi să intre în Kenya, trecând peste linia Ecuatorului.

Citez din mesajul-poveste al Loredanei: ” Pentru două săptămâni l-am însoțit si eu în Tanzania si Zanzibar, unde am pedalat împreună aproximativ 350 km.Am cumpărat de-acolo o bicicletă cu 70 USD și am vândut-o apoi la jumătate de pret. În acest timp am fost amândoi în safari, in Parcul National Mikumi, am pedalat împreună pe malul Oceanului Indian, după care am străbătut Zanzibarul pe două roti ( de fapt, patru! 😊) admirând plajele din nord, din Nungwi. La Paje si Michanwi Pingwe am vizitat restaurantul The Rock, poate unul dintre cele mai fotografiate restaurante din lume. Pe strazile din StownTown am descoperit amestecului diferitelor culturi : europene, arabe, indiene, persane si africane…”
Loredana este deopotrivă îndrăgostită și de calătorii, și de Bogdanul său. Despre ambele lucruri importante din viața sa vorbește cu atâta suflet, de ți-e mai mare dragul s-o asculți! Mi-ar fi plăcut să fiu nevăzută și să mă sui, cumva, pe o a treia bicicletă, urmărindu-i pe cei doi. Este atât de frumos, când iubirea și o pasiune comună merg mână-n mână.
….Bogdan îsi continuă drumul prin lume. Va ajunge curând în Bostwana, apoi în Namibia si Africa de Sud, până în Cape Town. Loredana e aici, atât de departe de el. Faptul că mi s-a adresat cu rugămintea de a vorbi despre Bogdan dovedește cât de dor îi este de el. Cât de mult îl admiră, cât de tare îl iubește. Ultimul rând al scrisorii este o confirmare :
” Sper sa reusesc să ajung și eu în Cape Town, să ne întoarcem împreună, înapoi, acasă.”

Loredana ne invită pe toți în locul în care putem afla mai multe din aventurile iubitului său: www.bikeinafrica.com
Iar noi…îi invităm pe amândoi, în emisiunea „Femei de 10, Bărbați de 10”, după ce se vor fi întorși, sănătoși, voioși, frumoși și îndrăgostiți, din lunga lor călătorie pe două roți, în jurul lumii.

Și ca să ne convingă, Loredana a atașat un filmuleț-martor, pe muzica Loredanei. Priviți-l și…invidiați-i puțin pe cei doi călători hai-hui prin lume.

 

 

 

Publicitate