Frumusețe

Vrei dinți albi? Ți-i poți albi chiar acasă la tine!

Oare ce putem face ca să avem un zâmbet alb precum zăpada, fără să apelăm la stomatologi? Ne vin în ajutor merele, nucile de cocos, bicarbonatul de sodiu și apa cu sare!

Peste 100.000 de britanici urmează proceduri de albire a dinților. Nu știm dacă în țara noastră au fost făcute statistici în acest sens, însă stomatologii sunt de părere că albirea dinților a devenit extrem de popular. Un zâmbet hollywoodian este dorința fiecăruia dintre noi, nu toată lumea are însă posibilitățile financiare pentru a apela la acest procedeu modern.
Potrivit spuselor stomatologului britanic Mervin Drewen de la Centrul Londonez de Stomatologie Cosmetică, important este ca albul dinților să fie unul natural, adică să corespundă albului de la ochi. Aceiași stomatologi britanici sunt de părere că albirea dinților se poate face si acasă la fiecare dintre noi.
1.Curățarea cu bicarbonat de sodiu.
Dizolvați un sfert de linguriță de bicarbonat în puțină apă și cufundați periuța de dinți în această soluție. Să nu uitam că bicarbonatul de sodiu intră în compoziția multor paste de dinți, fiind un important agent de înălbire.

2.Mâncați căpușuni și mere!
Știți și voi, merele sunt un eficient mijloc de spălare a dinților, atunci când nu avem la îndemână o periuță de dinți. Dar căpșunile?!? Doar e un dezastru, atunci când ne pătăm hainele cu căpșuni!!! În realitate, căpșunile conțin exact acidul care contribuie la albirea dinților! Cu mențiunea că acestea trebuie mâncate, nu lăsate mult timp în contact cu dinții, pt că acidul cu pricina poate deveni nociv.

3.Clătiți cu apă sărată!
Apa sărată protejează gingiile, doar sarea este un agent antibacterial foarte eficient. Dacă dizolvați o linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă, veți observa că, clătind gura regulat cu o astfel de soluție, dinții vor începe să se albească.

4.Aveti grijă la culori!
Alimentele albe vă albesc dinții. Consumați așadar orez, pește, pui. Alimentele colorate ( murele, morcovii, sfecla) nu fac decât să vă coloreze dinții. Apropo, după vinul roșu, oțetul balsamic și cafeaua pe care le consumați, clătiți-vă neapărat gura! Ideal ar fi să le consumați cu un pai!

5. Periuțele electrice.
Nu, nu este o reclamă mascată, dar stomatologii susțin că periuțele electrice înlătură cu 70% mai multe depuneri de pe suprafața dinților decât periuțele obișnuite. Cu alte cuvinte, cu ajutorul unor astfel de periuțe, veți obține mult mai ușor zâmbetul acela alb, la care visați!

6.Terapia cu cașcaval.
Un cașcaval dur este în măsură să curețe depunerile de pe dantură. În plus, cașcavalul conține calciu, care vă face dinții puternici. Din același motiv, medicii recomandă consumul de lapte.

7.Uleiul de cocos
Clătiți gura cu ulei de cocos. Este suficienta o singură lingură, la un clătit. Uleiul de cocos combate colorarea smalțului dinților si lipirea unor fragmente minuscule de alimente colorate. În plus, uleiul de cocos înlătură bacteriile de pe dinți și dintre dinți.

Publicitate