banner marshal garden
Nutriție

Vreți ceva delicios și dietetic? Pilaful cu ciuperci, după o rețetă specială din Ukraina

Vreți ceva delicios și dietetic? Pilaful cu ciuperci, după o rețetă specială din Ukraina

În zilele noastre, lumea devene încet-încet adepta unei alimentații sănătoase: săracă în grăsimi, fără dulciuri și fără alimente afumate. Vă propunem, mai jos, o rețetă atipică și foarte sănătoasă de pilaf, gătit în stil ucrainean. 

Rețete de pilaf există o mie, în întreaga lume. În bucătăriile orientale, acesta este considerat a fi un aliment “regal”. 

Fiecare gospodină din lume are rețeta sa proprie de pilaf, cu micile sale secrete. 

  

Vă oferim mai jos rețeta noastră : aceea de pilaf cu ciuperci. La fel ca și în varianta clasică, baza o constituie orezul basmati, sau cel prefiert. Proporția celor două elemente de bază – orezul și ciupercile – trebuie să fie cam 1:1. Dar nu se supără nimeni, dacă veți pune mai multe ciuperci, decât orez. 

În rețeta propusă de noi, în afară de ceapă și morcovi se folosește si rădăcină de țelină, ardei gras și ardei iute. Un gust irepetabil veți obține dacă veți folosi, ca și condiment, curry. 

Prepararea pilafului cu ciuperci durează destul de mult, însă rezultatul este unul magnific. 

Modul de preparare :

  1. Se spală bine orezul
  2. Ciupercile se spală și ele și se taie felii lunguiețe
  3. Legumele se curăță de coajă și de semințe
  4. Se taie feliuțe subțiri țelina, morcovul, ceapa, usturoiul, ardeiul iute  și ardeiul gras 
  5. Ciupercile se călesc, la foc puternic, până iese din ele apa, se sărează și se iau de pe foc 
  6. În aceeași zeamă în care s-au pregătit ciupercile, se prăjește ceapa, până dobândește o culoare aurie  
  7. Se adaugă morcovul, se mai prăjește puțin
  8. Se adaugă ardeiul gras, usturoiul , ardeiul iute. Se mai călește un minut. 
  9. Se toarnă în vasul respectiv orezul bine spălat și ciupercile , se adaugă apă. 
  10. Se săreaza și se condimentează cu piper si  curry. Se aduce la temperatura de fierbere, după care se lasă pe foc mic. 
  11. Se acoperă vasul cu un capac și se lasă la fiert, până orezul este gata. Puteți opri focul cu cateva minute înainte, lăsând orezul să “lucreze” singur.
  12. Poftă bună! 

Sursa : ivona.bigmir.net 

Femei de 10 pe Facebook