Nutriție

Delicatesa pe care n-ai s-o uiți multă vreme: Ciuperci prăjite cu smântână

Ceea ce vă propunem , pentru această seară, se face în doi timpi și trei mișcări. În schimb, nu veți uita niciodată!
Iată de ce anume avem nevoie:

600 g ciuperci Champignon
O ceapă
200 ml smântână
Sare
Piper măcinat

Modul de preparare :

Spalați ciupercile. Dacă le veți prăji, nu trebuie să le mai curățați. Se taie cubulețe sau felii ( nu foarte mărunt, pentru ca ele oricum se vor micșora, în timpul gatitului). Se curață și ceapa și se toacă mărunt.
Se pune pe foc o tigaie cu ulei și se pun ciupercile. Se călesc la foc mediu, până nu mai lasă apă.
Se adaugă în tigaie ceapa tocată mărunt și se prăjește, până devin gălbui atât ciupercile , cât și ceapa.
Se toarnă deasupra smântâna și se amestecă bine. Se sărează, se piperează, se mai amestecă odată și se lasă pe foc mic, acoperite cu un capac. Dacă amestecul a ieșit cam sec, se mai adaugă puțină apă. Se lasă pe foc cca 10 min, dupa care focul se opreste si mâncarea mai este lăsată cateva minute acoperită.

Mai puteți adăuga în togaie, la final ( înainte de a stinge focul) cativa căței de usturoi, taiați mărunt, iar desupra, in final, puteți presăra verdeață tăiată mărunt.

Femei de 10 pe Facebook