Diverse

6 pași pentru o stare de bine

Viața este plină de urcușuri și coborâșuri. Să încerci să îți menții o atitudine pozitivă, indiferent de obstacolele pe care le întâmpini joacă un rol esențial în fiecare aspect al vieții: relații, sănătate, muncă și statut social.

Chiar dacă nu este mereu ușor, încearcă să vezi partea bună a lucrurilor. Gândirea pozitivă este mai mult decât o stare de bine. Înseamnă să îți creezi un sistem de valori, te ajută să îți dezvolți aptitudinile, ceea ce durează și valorează mai mult decât un zâmbet.

6 pași pentru a-ți crea o atitudine pozitivă și pentru a-ți înțelege propriile valori:

 

– Scapă de negativism 

femeieNu poți fi înconjurată de oameni negativiști care nu îți încurajează starea de bine, în cazul în care îți dorești o viață plină de bucurii. Dacă îți dorești cu adevărat o viață frumoasă, scapă de toate influențele nefaste. Chiar dacă nu este ușor, trebuie să păstrezi distanța față de cei care sunt în mod constant negativiști și care te trag în jos.  

– Atitudinea pozitivă este o alegere

Dacă ai tendința să dai vina pentru starea proastă în care te afli pe tot felul de factori externi – relații, părinți, soartă – și nu crezi că de tine depinde starea ta de bine, te poți simți pierdută, lipsită de motivație și deprimată.

Trebuie să înțelegi că atitudinea pozitivă este o alegere. Dacă înțelegi lucrul acesta, este un pas uriaș pe care îl faci pentru tine. Încetează să te mai lamentezi și nu uita că totul se întâmplă cu un motiv. Este alegerea ta cum alegi să te simți.

– Repetă afirmații pozitive 

Iată 3 propoziții simple pe care trebuie să ți le repeți zilnic:

  • http://mamiverse.com/Pot și voi reuși.

Dacă îți antrenezi mintea în această direcție, vei putea obține tot ce îți dorești de la viață.

  • Imi antrenez mintea și corpul. Îmi hrănesc spiritul.

Când sufletul, mintea și corpul sunt sincronizate este momentul tău să strălucești.

  • Imi plac experiențele noi și provocatoare și voi trece peste temerile mele pentru a-mi îndeplini visurile.

Adventura și teama merg mână în mână atunci când vine vorba de a-ți atinge scopurile.

– Înconjoară-te de oameni cu energii pozitive 

Oamenii au un mare impact asupra vieții tale. Unii oameni s-ar putea să te sugă de energie. Tocmai de aceea, este bine să te înconjori de oameni care îți ridică moralul și care te încarcă cu energia lor.

– Fă un gest frumos pentru cineva din jurul tău, în fiecare zi 

cadouNu este greu ca, absorbit de propriile probleme, să uiți de cei din jurul tău. Dar, dacă alegi să faci un pas în afara rutinei tale și să ajuți pe cineva, cu siguranță te va umple de bucurie și îți va oferi o nouă perspectivă asupra vieții. Încearcă să îți ajuți un coleg de serviciu, fă un compliment unui necunoscut etc.

– Respectă-ți valorile

Valorile nu sunt doar ceva moral sau etic. Ele îți exprimă unicitatea. Arată ce este important pentru tine și îți dau un sens. Ele reflectă cine ești tu în viața de zi cu zi, atât la muncă dar și acasă.

Sursa: positivethingsonly.com