Nutriție

Rețetă pentru leneșe

 

Nu toate vă dați în vânt după ” meșterit” prin bucătărie. Unora nu vă place deloc chestia cu gătitul, altele pur și simplu nu vă pricepeți, și mai sunt și dintr-acelea care abia au timp să mănânce, darămite să mai și gătească!
Vouă, toturor, vi se adresează rețeta de mai jos, elaborată special pentru voi de cofetarii site-ului 4vkusa.mirtesen.ru. Este ușor de făcut, este rapidă, iar rezultatul este răvășitor! Nu aveți nicio șansă s-o dați în bară, nu riscați să stricați nimic! Veți obține un desert gustos, zemos și fin. Problema caloriilor o vom evita, de această dată.?La urma urmei, merităm și noi să ne răsfățam câteodată, nu-i așa?

Ingrediente:

Un pachet de biscuiți simpli
Smântână ( de preferat,mai grasă : 30%) – 1 kg ( ei, haide, nu vă strâmbați!)
Zahăr – 7 linguri ( e posibil și zahăr brun)
Ananas conservat – o cutie
50 gr nuci
50 gr ciocolată neagră

Modul de preparare

Smântâna se deșartă într-un vas adânc și se bate cu mixerul circa două minute. Se adaugă zahărul și se bate în continuare până la dizolvarea completă a acestuia. Circa 5 minute.

Se taie ananasul ( dacă nu este deja tăiat), se mărunțesc nucile ( cu cât mai mărunte, cu atât mai bine!). Biscuiții se taie în pătrățele cu latura de 1 cm, nu mai mari. Dacă nu vă încântă ideea de biscuiți, puteți lua chiar și un chec din comerț, sau un cozonac. Numai să scoateți din ele stafidele și alte adaosuri inutile!
Ei și acum ne putem apuca de tortul propriu-zis!

Puneți într-un vas separat câteva linguri din crema de smântână și o grămăjoară de cubulețe de biscuiți, după care amestecați ușor, cu mare grijă, ca să nu transformați totul într-un terci.
Începem să așezam pe farfurie.
Mai întâi punem un strat de biscuiți cu smântână, apoi unul de ananas, apoi unul de nuci și așa mai departe, alcătuind treptat un con.
Dacă ești novice în ale bucătăriei, nu te chinui să obții un con, încearcă pur și simplu să așezi totul pe farfurie, în forma unei prăjituri clasice. Gustul nu va fi influențat!
Încearcă să nu te lingi mereu pe degete, pentru că riști ca prăjitura să se acrească până dimineața!
După ce am pus strat peste strat și am terminat toată compoziția, ungem lateralele cu crema rămasă.
În final, lovitura de grație : topim ciocolata în cuptorul cu microunde și o turnăm deasupra tortului. Gata! Tortul e gata, dar… STOP! Încă nu avem voie să-l mâncăm! El va trebui să petreacă trei ore în frigider!

Nu-i așa că am avut dreptate? – Simplu ca bună ziua și extrem de delicios!?
Poftă bună!