Femei de 10

Carmen Vasilescu – tânăra care s-a luat la trântă cu destinul. Pregătiți-vă s-o votați!

O tânără frumoasă si sensibilă luptă pentru a câștiga un titlu ce unora le poate părea derizoriu, însă pentru ea este  lupta este crâncenă. Din simplul motiv că nu luptă de pe poziții egale cu celelalte “concurente”. Carmen își dorește să devină imaginea  Electroputere  Mall 2020. Bun, și? – veți spune voi. Prin ce este atât de specială această domnișoară?!?

…Vă voi spune tot eu, deși am cunoscut-o doar din niște sensibile  postări pe Facebook : Carmen face parte din rândul persoanelor cu dizabilități. Povestea ei este una emoționantă, însă dorința ei de a-și depăși condiția, de a demonstra tuturor și sie însăsi că poate sta în rand cu cei din generația ei, este de-a dreptul impresionantă. Carmen Vasilescu este, fără îndoială, candidatul ideal pentru emisiunea noastră “Femei de 10, barbați de 10”, însă cum  noul sezon încă nu a început și emisiunea este încă în vacanță, i-am propus frumoasei tinere sa-mi acorde, până una alta,  un interviu. Aș vrea foarte mult s-o cunoașteți și, dacă-mi veți împărtăși părerea, m-aș bucura să-i oferiți suportul vostru în competiția în care s-a înscris. Caci astfel de oameni merită toată admirația si susținerea noastră. 

Marina Almășan : – Spune-mi, Carmen, de ce oare Dumnezeu le dă unor oameni nevinovați, cruci atât de greu de dus?

Carmen Vasilescu : – Sunt de acord cu zicala “Dumnezeu îți dă cât poți duce!”. Probabil că El a vrut să cunosc altfel minunile vieții.

Marina Almășan : – Care este, de fapt , povestea ta?

Carmen Vasilescu : – Sunt Carmen Vasilescu, am 30 de ani și încă din naștere am pășit în această lume însoțită de prietena mea pe viață, “tetrapareză spastică extrapiramidală”. Spun “prietenă” ( cu toate că la început o consideram și încă mai am momente în care o consider dușman), pentru am acceptat-o și am reușit să mă obișnuiesc cu ea și să nu-mi fie rușine cu ea.

Marina Almășan : – Există expresia “a te lupta cu viața”. La tine cum a arătat această luptă?

Carmen Vasilescu : – Consider că într-o luptă cu viața,  ieși învingătoare de fiecare dată iubind și fiind înconjurată de iubire. Eu, din fericire, am descoperit această forță, care-mi dă puterea să nu renunț.

Marina Almășan : – Întotdeauna am considerat astfel de oameni ca fiind modele inspiraționale pentru toți ceilalți. Am să-ți pun niște întrebări care sper să nu te deranjeze. Bunaoară, care sunt lucrurile pe care nu sperai să le poți face niciodată, și iată, le faci și care sunt lucrurile pe care visezi să le poți face, dar poate vor rămâne doar vise?

Carmen Vasilescu : – Niciodată nu îndrăzneam sa visez că pot să redactez articole, să realizez interviuri cu artiști din industria muzicală. Dar cu timpul, am început să scriu pe un site, să fiu PR pentru mai mulți cântăreți și vloggeri din România, dar și din străinătate, promovându-i online, pe radio și chiar la TV, lucru pe care-l fac și-n prezent. De asemenea, am zburat cu balonul, am călărit, m-am dat în roller coaster și, dacă stau și mă gândesc, chiar și faptul că sunt absolventă a unui liceu cu profil tehnologic, fiind atestată ca „tehnician operator tehnica de calcul” și că, participând la olimpiadă, am obținut locul I pe județul Dolj, la proba teoretică, sunt lucruri pe care nu credeam că le voi face vreodata, dar totuși le-am făcut.  Mi-aș dori să fac scufundări, să sar cu parașuta sau/și parapanta și multe alte lucruri, dar nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul.

Marina Almășan : – Fenomenal! Ai reușit să faci lucruri la care mulți dintre colegii tăi de generație nici n-au visat! Aș vrea să te rog să ne descrii  o zi din viața ta. 

Carmen Vasilescu : – O zi din viața mea începe întotdeauna cu un zâmbet, pentru că Soarele a mai răsărit o dată. Apoi, după ce-mi fac igiena zilnică, mănânc și mă pun la laptop să scriu articolele. Îmi place să particip la diferse evenimente, așa că, dacă în ziua respectivă este vreo piesă de teatru sau vreun concert, Carmen este prezentă.  Mai vizionez câte un film, mă mai uit la TV, merg la shopping uneori.. De multe ori simt că nu-mi ajunge o zi pentru câte activități am.

Marina Almășan : – Dacă nu te-aș cunoaște și dacă nu ți-aș ști povestea și “muntele” pe care îl ai de dus, aș zice că viața ta seamănă cu viața oricaruia dintre noi. Dar eu știu bine că nu este așa….În mintea noastră, o persoană cu dizabilități este o persoană care depinde 100% de cei din jur. Tu de cine depinzi? Cine te ajută? Pe banii cui trăiești? Ce poți și ce nu poți să faci singură?

Carmen Vasilescu : – Nu chiar 100%, dar cam 90%, da, depind de părinții mei. Probabil cititorii se întreabă cum fac asta, dacă nu-mi pot controla miscările mâinilor și picioarelor, nu? Tastez cu gura și cu nasul. M-am adaptat situației. Deci, mai sunt lucruri pe care le pot face și singură. Pot simți, gândi, lucruri pe care orice suflet le poate face.

Marina Almășan : – Offf..draga mea, totuși cât de nedreaptă este viața… Dar tu ești un om atât de pozitiv, așa că aș vrea să continuăm într-o notă pozitivă dialogul nostru. Spune-mi, Carmen, dacă ar fi să faci un top al evenimentelor importante din viața ta, care ar fi primele 5, cele mai importante?

Carmen Vasilescu : – În urmă cu câțiva ani am realizat un eveniment unic în Craiova și poate chiar în țară despre persoane cu dizabilități înzestrate cu anumite talente. L-am organizat în speranța că voi reuși să schimb mentalitatea celor din jur, să se accepte unii pe alții și să ofere respect, egalitate, admirație, iubire și multe alte sentimente normale, pe care de multe ori nu le prețuim.

Am avut marea ocazie de a juca în piesele de teatru comunitar itinerant, “Romeo și Julieta” și “Visul unei nopți de vară”, în cadrul Festivalului Internațional “Shakespeare”. Aici am avut parte de o experiență unică, aceea de a lucra cu o echipă de profesioniști din Craiova, dar și din Marea Britanie. Fiind prezent la eveniment și impresionat de cum am jucat, ambasadorul Paul Brummell ne-a invitat la un Garden Party, în București, pentru a prezenta scene din spectacol în cadrul evenimentului organizat în cinstea sărbătoririi zilei de naștere a Reginei Elisabeta a II-a.

După absolvirea liceului nu am mai continuat studiile, m-am concentrat pe pasiunea mea pentru muzică. Odată cu participarea la un eveniment cu premii muzicale, organizat la Craiova, am descoperit că îmi place foarte mult să interactionez cu artiști. Am cunoscut cu acea ocazie mulți dintre idolii adolescenței mele. Din acele zile muzica s-a prins parcă și mai mult de sufletul meu.

Am participat la un eveniment caritabil la care am jucat o scenă din “Romeo și Julieta”, astfel am avut ocazia să urc pe scena Teatrului Național Marin Sorescu alaturi de mai mulți artiști invitați.

Decid să menționez și acest eveniment aici pentru că este foarte important pentru mine. Pentru prima data am fost la un concert organizat la București, în care cânta Enrique Iglesias. De ce este special? Pentru că artistul a coborât de pe scenă și m-a pupat, alegându-mă dintre cei zece mii de oameni pezenți acolo.

Marina Almășan : – ..pentru că emani o energie specială și pentru că , da, dragă Carmen, ești un om care merită învăluit în iubire! Spune-mi, tu plangi vreodată? Ce anume te face să plângi? Cand ai plâns ultima oară și de ce?

Carmen Vasilescu : – Nu sunt de fier, dar nici nu plâng des. Sincer, nu-mi amintesc cand am plâns ultima oară și de ce.

Marina Almășan : – …Acum probabil că cititoarele noastre au lăsat ochii în jos și și-au jurat, în gând, să înceteze să mai plângă din orice fleac…  Chiar, care este atitudinea celor din jur vis-a-vis de persoana ta? Banuiesc că oamenii se poartă, in general, frumos cu tine. Există totuși și excepții?

Carmen Vasilescu : – Așa este, oamenii se poartă, in general, frumos cu mine. Există totuși și excepții, dar pe acestea prefer să le ignor.

Marina Almășan : – Ăia nu sunt oameni… Spune-mi, Carmen, care sunt cele mai mari greutăți din viața unei persoane cu dizabilităti?

Carmen Vasilescu : – Faptul că depindem de altcineva.

Marina Almășan : – Ai vrea să le transmiți ceva autorităților din România, vis-a-vis de situația persoanelor cu dizabilități? 

Carmen Vasilescu : – Nu! De fiecare data când am avut ceva de spus, am spus direct!

Marina Almășan : – Sunt convinsă că ești un om dintr-o bucată. Ce anume te face fericită, Carmen?

Carmen Vasilescu : – Faptul că există cineva în viața mea și mă face să dau tot ce-i mai bun din mine.

Marina Almășan : – Sună ușor misterios, dar nu vreau să te pun să soui mai multe decât dorești. Care sunt provocările lui 2020? Am auzit că te afli în plină competiție! Vorbește-mi despre ea!

Carmen Vasilescu : – Mereu am incercat sa ma autodepasesc, sa-mi urmez visurile si sa fac doar ce-mi spune inima, fara teama de a nu fi inteleasa! Acum, mall-ul din Craiova imi da o noua sansa! Ma aflu in cursa de a castiga titlul de “Imaginea Electroputere Mall 2020”! Am ajuns in semifinala, iar acum incerc sa ma aflu printre cele cinci finaliste!

Marina Almășan : – Si cum  te-ar putea ajuta cititoarele noastre să ieși învingătoare, în această cursă?

Carmen Vasilescu : – Pentru asta am nevoie de cât mai multe inimioare ❤ aici: https://www.instagram.com/p/B7lkQteAoGH, iar pentru a fi luate in considerare, FOLLOW @electroputeremall pastedGraphic.png🙂 Doar voturile de pe pagina de Instagram Electroputere Mall realizate până pe 1 martie la ora 18.00 vor fi luate în considerare. Mulțumesc mult!

Marina Almășan : – Îți ținem pumnii! …iar eu cred că tocmai am câștigat un subiect de nota 10 pentru emisiunea noastră de sâmbătă!